Најава спортских догађаја

За нама је занимљив спортски викенд, а обележили су га фудбал и рукомет
5. септембра 2022.
Спровођење мера уштеда електричне енергије
13. септембра 2022.
За нама је занимљив спортски викенд, а обележили су га фудбал и рукомет
5. септембра 2022.
Спровођење мера уштеда електричне енергије
13. септембра 2022.

Најава спортских догађаја

Протеклих дана смо доста говорили о утакмици Сомборске подручне лиге одиграној у Црвенки, у којој су фудбалери Црвенке и Хајдука из Стапара играли нерешено 2:2 у сусрету који је трајао 110 минута и у којем је судија Милош Дражић из Бачке Паланке показао три црвена картона играчима Црвенке, досудио једанаестерац за госте да би службене просторије стадиона у Црвенки након сусрета напустио у полицијским колима. Оцена свих тих дешавања је била и предмет за дисциплинског судију Подручне лиге Сомбор Драгана Марјанца који је донео следеће одлуке: Због слабе организације утакмице и физичког напада на судију од стране гледаоца Фудбалски клуб Црвенка се кажњава забраном одигравања две утакмице на свом терену. Такође, због слабе организације утакмице Фудбалски клуб Црвенка се кажњава са десет хиљада динара, због показана три црвена картона кажњава се са 3 хиљаде динара, а због показаних пет жутих картона Црвенка се кажњава са 2 и по хиљаде динара. Представник Фудбалског клуба Црвенка Милош Пуача се кажњава са 5 хиљада динара. Искључени играчи Немања Ивић и Душан Зелић се кажњавају забраном играња на две, а Љубомир Симић на једној утакмици.

Толико о оном што се дешавало протеклих дана, а у наставку говоримо о догађајима који ће обележити предстојећи спортски викенд.

Сутра ће у Црвенки Рукометни клуб „Црвенка“ бити домаћин 23. по реду Меморијалног рукометног турнира „Слободан Чиле Мишковић“ којег овај клуб традиционално организује у знак сећања на најбољег црвеначког рукометаша Слободана Мишковића. Уз домаћина, екипу Црвенке, на „Чилетовом меморијалу“ ће наступити прошлогодишњи победник „Кикинда Гриндекс“ из Кикинде, „Пролетер“ из Зрењанина, и Врбас. Пре почетка утакмица, делегације клубова учесника ће на црвеначком гробљу положити цвеће на гроб легендарног Чилета, а потом ће у црвеначком храму рукомета снаге у првом сусрету који ће почети у 16 часова и 30 минута снаге одмерити Кикинда Гриндекс и Врбас, након чега ће уследити церемонија свечаног отварања турнира, а отвореним ће га прогласити рукометна легенда Момир Рнић. Од 17 часова и 45 минута састаће се домаћин Црвенка и Пролетер. Поражени у овим сусретима ће од 19 часова одиграти сусрет за треће место, док ће се победници полуфиналних сусрета од 20 сати и 15 минута састати у окршају за прво место и пехар намењен победнику „Чилетовог“ меморијала, дар Рукометног савеза Војводине. Организацију 23. меморијалног рукометног турнира „Слободан Чиле Мишковић“ помогли су и Спортски центар општине Кула, а покровитељ је Општина Кула.

Женски рукометни клуб „Круле“ ће у недељу у Сивцу бити домаћин другог меморијалног турнира „Ненад Вучинић – Круле“, у помен на некадашњег голмана Рукометног клуба „Сивац“ Ненада Вучинића. Уз домаћине, екипу Круле на турниру ће учествовати још и екипе Темерина, Апатина и Оџака. У полуфиналним сусретима састаће се, почев од 16 часова Круле и Оџаци, а потом Темерин и Апатин. Поражене екипе ће играти за треће, а победници за прво место. Помоћ у организацији меморијалног турнира „Ненад Вучинић – Круле“ Рукометном клубу „Круле“ пружила је Општина Кула.

Фудбалери Хајдука ће у 5. колу првенства у Српској лиги група Војводина гостовати у Панчеву где ће се састати са Динамом. Панчевци су последњи на табели са само једним освојеним бодом, „хајдуци“ играју све боље и неће бити изненађење уколико се у Кулу врате са повољним резултатом. Сусрет фубалера Динама и Хајдука ће у Панчеву бити одигран сутра, а почеће у 16 часова.

Сутра и прекосутра су на програму сусрети 5. кола првенства у Сомборској подручној лиги. Две наше екипе ће на терен сутра: Црвенка иде у госте последњепласираној Тврђави у Бач.Иако ће наступити без три стандардна првотимца који су кажњени након претходног сусрета са Хајдуком из Стапара у табору Црвенке су оптимисти и најављују победу у Бачу. Фудбалери Русина из Руског Крстура сутра гостују у Сомбору где се састају са ЖАК-ом. Наш трећи представник у Сомборској подручној лиги, водећи Липар у недељу на свом терену дочекује екипу Борца из Бачког Грачаца. Липарчани су решени да наставе победнички низ. Сви ови најављени сусрети почињу у 16 часова.

Пето коло првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред обележиће општински дерби. У Сивцу ће се састати Полет и Младост из Крушчића. Сивчани су фаворити. Кула на Гедеру дочекује последњепласирану Телечку. Ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 16 часова.

Ђ.Бојанић