Предстојећи спортски викенд обележиће фудбал и рукомет

Првомајски спортски викенд био је делимично успешан за наше спортске колективе
4. maja 2022.
Обавештење о поднетом зехтеву за олучивање о потребама процене утицаја пројекта на животну средину
6. maja 2022.

Предстојећи спортски викенд обележиће фудбал и рукомет

Фудбалери Хајдука у 26. колу првенства у Српској лиги група Војводина дочекују екипу 1. мај Рума из Руме. Након неубедљиве игре и пораза којег су забележили у претходном колу првенства за фудбалере Хајдука је дуел са екипом из Руме једна од последњих прилика за хватање прикључка екипама из средине табеле, а све друго би их значајно удаљило од крајњег циља – опстанка међу српсколигашима. Свесни су тога фудбалери Хајдука, па истичу да ће дати свој максимум како би се искупили за лоше издање у Новим Бановцима, и победом увећали своје шансе у борби за опстанак. Сусрет фудбалера Хајдука и 1. маја Рума из Руме ће на стадиону „Милан Средановић“ бити одигран сутра, а почеће у 17 часова.

Двадесет и пето коло првенства у Сомборској подручној лиги обележиће општински дерби који ће бити одигран сутра у Црвенки, а у којем ће се састати Црвенка и Липар. Црвенчани овог пролећа играју у веома доброј форми, имају предност домаћег терена и сигурно су фаворити. Липарчани, пак, у прошлом колу изгубише на свом терену, па ће у Црвенки желети да се искупе, што само обећава занимљив општински дерби, који ће сутра на стадиону „Милорад Џомба“ у Црвенки почети у 17 часова. Русин у Руском Крстуру дочекује екипу „Наша звезда“ из Силбаша. Крстурчани су поразом у прошлом колу готово изгубили све изгледе да се домогну другог места које би им омогућило бараж за пласман у виши ранг. Због те чињенице ваља очекивати растерећену игру Русина, неспорни квалитет је ту, па треба очекивати победу домаћина. Сусрет фудбалера Русина и Наше звезде из Силбаша ће у Руском Крстуру бити одигран у недељу, а почеће у 17 часова.

У 22. колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред две екипе из наше општине су домаћини. Полет у Сивцу дочекује екипу Омладинца из Буковца, решен да се искупи за убедљив пораз у Оџацима, док је Младост у Крушчићу домаћин екипи Задругара из Српског Милетића. Наш трећи представник, екипа Куле иде у госте Омладинцу у Дероње. Куљани морају победити уколико желе да остану у трци за пласманом у виши ранг. Сви ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 17 часова.

У 20. колу првенства у рукометној Супер Б лиги обе екипе из кулске општине су гости. Рукометаши Црвенке иду у госте Смедереву. Домаћин је другопласирана екипа на табели, али без шанси да се домогне првог места и пласмана у АРКУС Суперлигу, Црвенка је сигурна у средини табеле, што говори да обе екипе могу играти без резултатског императива, те ваља очекивати занимљив дуел. Сусрет рукометаша Смедерева и Црвенке је на програму сутра, а почеће у 13 часова. Сивац 69 иде у госте Врбас Петролу у Врбас. Гледајући положај екипа на табели домаћин је фаворит, али будући да је реч о судару екипа које се добро познају могућа су и изненађења. Сусрет рукометаша Врбаса и Сивца ће у Врбасу бити одигран сутра, а почеће у 18 часова.

Ђ.Бојанић