Područna liga sombor

Rukometni opštinski spektakl završen remijem
10. aprila 2023.
„Rusin“ nerešeno sa liderom, „Crvenka“ rutinski protiv Silbašana
18. aprila 2023.

Područna liga sombor

LIPAR – CRVENKA 2:2 (1:0)

Stadion Lipara, gledalaca 400. Sudija: Predrag Vujić (Kula). Strelci: Jovanović u 12. i Đorović u 86. za Lipar, a Faćol u 65. i 72 ( iz jedanaesterca) za Crvenku. Žuti kartoni: Đukić, Kovač i Đorović ( Lipar), a Miloš i Marko Kerekeš ( Crvenka).

LIPAR: Zrakić 7, Đukić 7, Čestić 6 ( od 70. Vuković -), Mijić 7, Basarić 7, Marčetić 7, Avdalović – ( od 24. Žuža 6), Kovač 7, Đorović 8, Jovanović 7 i Ćovin 7.

CRVENKA: Gostović 6, Ivić 7, Mi. Kerekeš 7, Babić 7, Faćol 8, Jovanović 6, Simić 6 ( od 58. J. Subotić -), Radmanović 7, Zelić 7, Bošković 6 i  Ma. Kerekeš 7.

LIPAR. Opštinski derbi Somborske područne lige odigran u Liparu završen je bez pobednika. Za celim plenom sigurno više žale Crvenčani, ali kada se brojne prilike ne realizuju teško je stići do pobede. Derbi su bolje otvorili gosti iz Crvenke koji su u 4. ( Faćol sa desetak metara po sredini gola šutira kraj gola) i u 8. minutu kada je nakon centaršuta Marka Kerekeša Jovanović sa par metara udaljenosti glavom šutirao preko gola Lipara. I kazna je usledila u 12. minutu kada je golman Crvenke Gostović loše degažirao, loptu prihvatio napadač Lipara Ilija Jovanović pretrčao zadnju liniju odbrane gostiju i sa 7-8 metara poslao loptu u mrežu za 1:0. Priliku da izjednače Crvenčani su imali u 22. minutu kada je nakon centaršuta sa boka Jovanović sa dva metra udaljenosti šutirao kraj gola, tako da se minimalnom prednošću Liparčana otišlo na odmor.  U drugom poluvremenu  „blic-krig“ gostiju koji u periodu od 65. do 72. minuta preokreću rezultat. Najpre u 65. minutu najbolji igrač Crvenke Filip Faćol udarcem sa nekih 18 metara iskosa uspeva da „žabicom“ savlada golmana Lipara Zrakića za izjednačenje, a sedam minita kasnije bek Lipara Đukić je rukom sklonio loptu sa glave centarforu Crvenke Jovanoviću, pa je sudija Vujić pokazao na penal. Siguran izvođač bio je Faćol i Crvenka vodi sa 2:1. No, domaćini se nisu predavali u u 86. minutu Ćovin je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, primorao golmana Crvenke Gostovića da sjajnom intervencijom izbije loptu  korner. Korner je izveo Jovanović, a najviši u skoku u šesnaestercu Crvenke bio je najbolji igrač Lipara Marko Đorović koji je okrznuo loptu glavom, dovoljno da joj promeni smer i da ona završi u mreži za konačnih Lipar – Crvenke 2:2.

Đ. Bojanić

Foto: Pokušaj Simića da ugrozi gol Lipara