Najava sportskih događaja

Likovna kolonija posvećena ženama u borbi protiv kancera
30. septembra 2022.
Otvorena Likovna kolonija posvećena ženama u borbi protiv kancera
2. oktobra 2022.

Najava sportskih događaja

Sportski vikend za klubove iz naše opštine počinje večeras, kada će u prvom kolu košarkaškog prvenstva u Republičkoj ligi Srbije – grupa Vojvodina košarkaši Hajduka dočekati Novu Pazovu. U premijernom susretu Kuljani očekuju pobedu. Optimizam temelje na činjenici da su se pojačali u odnosu na prethodnu sezonu, jer su došli Bogdanović, Gagović, Šinik i Stevanović. Naravno, jedan od razloga za optimizam je i to što igraju pred svojim pristalicama uz čiju podršku će lakše stići do željenog trijumfa. Susret košarkaša Hajduka i Nove Pazove će u hali Osnovne škole „Petefi brigada“ večeras početi u 18 časova.

Kada je rukomet u pitanju u danima vikenda će biti aktivni naši članovi Super B lige, rukometaši Crvenke i Sivca. U trećem kolu prvenstva Crvenka gostuje u Beogradu gde se sastaje sa novajlijom u ligi ekipom Lavovi. Rukometaši Crvenke su dobro otvorili sezonu, u dva prethodna kola su osvojili tri boda i na krilima tog učinka sa optimizmom idu u Beograd. Trener Crvenke Vladimir Zejak ističe da je ekipa Lavovi skup iskusnih igrača koji znaju da igraju što su pokazali pobedivši Vrbas u prošlom kolu kao gostu, te da njegovim izabranicima predstoji teška utakmica. No, ukoliko rukometaši Crvenke uspeju da nametnu svoj ritam i da odigraju odbranu kako umeju onda nema bojazni za konačni ishod. Lavovi i Crvenka će svoj susret odigrati sutra u Beogradu, a duel će početi u 19 sati i 30 minuta. Naš drugi superligaš Sivac 69 je u trećem kolu trebao da bude gost Apatina. No, zbog radova u hali u Apatinu ekipe su zamenile domaćinstva te će snage odmeriti u Sivcu. I Sivac 69 i Apatin u prva dva kola nisu osvojili ni boda, što govori da će u međusobnom duelu želeti da se iskupe za startne promašaje. Trener rukometaša Sivca Branko Žeželj ističe da očekuje neizvesan duel, jer se ekipe međusobno dobro znaju, ali uz zahvalnost navijačima za dosadašnju podršku veruje da će oni biti taj jezičak na vagi koji će doprineti da sivački „panteri“ uknjiže prve bodove. Susret rukometaša Sivca i Apatina će u sivačkoj hali biti odigran sutra, a počeće u 19 časova.

Fudbaleri Hajduka u 8. kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina dočekuju ekipu Radnički 1912 iz Sombora. Dovoljno je reći da su Somborci vodeća ekipa na tabeli pa znati kako težak zadatak pred sobom imaju fudbaleri Hajduka. No, uvažavajući kvalitete rivala, fudbaleri Hajduka ističu da će dati svoj maksimum, a za koliko će to biti dovoljno videće se nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. Susret fudbalera Hajduka i Radničkog iz Sombora će na stadionu „Milan Sredanović“ u Kuli biti odigran sutra, a počeće u 15 časova i 30 minuta.

U osmom kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi vodeći Lipar u nedelju ide u goste ekipi Budućnosti u Parage. Liparčani u prethodnih sedam kola ne znaju za poraz i rešeni su da taj niz nepobedivosti nastave i u Paragama. Crvenka je sutra domaćin Borcu iz Obrovca. Zbog suspenzije terena u Crvenki ovaj susret će biti odigran u Ratkovu, ali uprkos činjenici da će izostati očekivana podrša sa tribina fudbaleri Crvenke ističu da su kvalitetniji sastav i da će ostvariti pobedu. Naš treći predstavnik u Područnoj ligi Rusin u Ruskom Krsturu u nedelju dočekuje Tvrđavu iz Bača, rešen da se iskupe za prošlonedeljni poraz. Svi ovi susreti će početi u 15 časova i 30 minuta.

Od tri naša predstavnika u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred u osmom kolu prvenstva samo su fudbaleri Kule domaćini. Na svom terenu na Gederu Kula će ugostiti ekipu Radničkog iz Sombora. S obzirom da su Kuljani drugoplasirana ekipa na tabeli, da igraju pred svojim pristalicama realno je očekivati pobedu domaćina. Trećeplasirani Polet iz Sivca ide u goste Omladincu u Bukovac, dok će Mladost iz Kruščića biti gost Omladinca u Deronjama. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 15 časova i 30 minuta.

Kuglaši Hajduka u četvrtom kolu prvenstva u Prvoj ligi Srbije – grupa Vojvodina idu u goste Kljajićevu. Ovaj kuglaški duel je na programu sutra, a počeće u 11 časova.

Đ.Bojanić