Серијом пријатељских утакмица наши фудбалски колективи приводе крају припреме за наредну првенствену сезону

Спортске актуелности: голеада у Липару, одбојка на песку на „Вашаришту“
5. avgusta 2022.
Завршница турнира у малом фудбалу “Меморијал Горан Марчетић Мачак“
10. avgusta 2022.

Серијом пријатељских утакмица наши фудбалски колективи приводе крају припреме за наредну првенствену сезону

Српсколигаш Хајдук 1912 је генералну пробу пред старт нове сезоне имао у суботу у Врбасу, где га је угостио и победио војвођански лигаш Врбас са 2:1. Гол за Хајдук постигао је Кочиш. У првом колу првенства у Српској лиги група Војводина које почиње наредног викенда фудбалери Хајдука у недељу иду у госте Станишићу.

Фудбалери Црвенке, чланови Сомборске подручне лиге генералну пробу су одиграли у Бајши против војвођанског лигаша Бајше. Домаћин је славио победу од 2:0, полувреме 0:0. Липар је на свом терену изгубио од војвођанског лигаша Бачке из Суботице са 1:0, али се мора истаћи да Липарчани нису били комплетни, јер је неколико играча на одмору на мору. Наш трећи подручни лигаш Русин из Руског Крстура је протеклог викенда учествовао на турниру који је одржан у Ђурђеву, у оквиру Спортских игара „Јаша Баков“ и у конкуренцији четири екипе Русин је освојио друго место. У полуфиналу фудбалери Русина су одмерили снаге са домаћином Бачком из Ђурђева и сусрет је у регуларном делу завршен нерешено 2:2. Голове за Русин постигли су Филип Вујовић и Јанко Кулић, да би бољим извођењем пенала Русин славио победу од 4:2 и изборио пласман у финале. Противник Крстурчанима у финалу била је Искра из Куцуре која је победила са 2:0, тако да су се фудбалери Русина морали задовољити другим местом. И првенство у Сомборској подручној лиги почиње наредног викенда, а у првом колу Црвенка иде у госте Кордуну у Кљајићево, а Липар гостује Тврђави у Бачу. Ови сусрети ће бити одиграни у суботу, док ће Русин у недељу у Руском Крстуру дочекати Будућност из Гложана.

Фудбалери Куле, чланови Сомборске међуопштинске лиге први разред су генералну пробу пред старт нове сезоне имали у Крушчићу где су победили домаћина Младост са 5:0. Двоструки стрелац за Кулу био је Циврић, а по један гол су постигли Тапаи, Дрпљанин и Хусак. Наш трећи члан Сомборске међуопштинске лиге први разред Полет из Сивца је у Бачком Брестовцу са БСК-ом играо нерешено 2:2, а оба гола за Полет постигао је Вукашиновић. У првом колу првенства које је на програму у недељу фудбалери Куле ће угостити ОФК Оџаке, сивачки Полет је гост Динама у Бачком Брегу, а Младост из Крушчића ће се у Сомбору састати са Радничким.

Ђ.Бојанић