Najava sportskih događaja tokom vikenda

Objavljena naredba: Zabranjeno paljenje žetvenih ostataka
26. maja 2022.
Sportska hronika proteklog vikenda
30. maja 2022.

Najava sportskih događaja tokom vikenda

Kako se bliži leto sportskih događanja je sve manje, ali će ipak biti zanimljivo na sportskim terenima.

Fudbalska sezona za klubove iz naše opštine se bliži kraju. U pretposlednjem 29. kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina fudbaleri Hajduka idu u goste Feniksu u Staru Pazovu. Kuljani strepe za srpskoligaški status i ukoliko žele da ga sačuvaju moraju savladati ekipu Feniksa. A to neće biti ni malo lako, jer je Feniks drugoplasirana ekipa na tabeli, igra na svom terenu i svakako ima ulogu favorita. Kuljani su svesni težine zadatka, ali veruju da je njihov motiv veći, jer se bore za opstanak, dok domaćin nema izgleda da stigne do liderske pozicije. I baš ta motivacija bi mogla da presudi. Susret fudbalera Feniksa i Hajduka će u Staroj Pazovi biti odigran sutra, a počeće u 17 časova i 30 minuta.

U 28. kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi sve tri ekipe iz naše opštine su gosti. Fudbaleri Crvenke, svakako najprijatnijeg iznenađenja prolećne polusezone sutra gostuju u Prigrevici gde se sastaju sa ekipom Bratstva. Domaćin je davno obezbedio titulu prvaka i plasman u viši rang, a i Crvenka opstanak, tako da će obe ekipe igrati rasterećeni bilo kakvog imperativa, što obećava lepu fudbalsku predstavu. Sutra će na teren i fudbaleri Lipara koji će u Somboru odmeriti snage sa ŽAK-om. Naš treći predstavnik Rusin iz Ruskog Krstura u nedelju gostuje u Gložanu gde će odmeriti snage sa ekipom Budućnosti. I ovi susreti će početi u 17 časova i 30 minuta.

U 25. kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred najlakši posao bi trebali da imaju fudbaleri Mladosti koji će u Kruščiću ugostiti poslednjeplasiranog Graničara iz Riđice. Kula, koja još uvek računa na plasman u viši rang ide u goste predposlednjem Dinamu u Bački Breg, a najteže će biti fudbalerima sivačkog Poleta koji idu u goste vodećem Hajduku u Stapar. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 17 časova i 30 minuta.

Rukometni klub „Rusin“ iz Ruskog Krstura će u nedelju organizovati prvi Međunarodni turnir u mini rukometu. Na smotri najmlađih rukometaša i rukometašica učestvovaće dvanaest ekipa. Turnir je međunarodni jer dve prijavljene ekipe dolaze iz Republike Hrvatske, reč je o ekipama iz Iloka i Slavonskog Broda. Uz njih, učesnici turnira u mini rukometu biće ekipa iz Lazarevca, Bačkog Monoštora, Bačkog Brstovca, Odžaka, Kruščića, Slovena iz Rume, crvenački klub «Laki», Škola rukometa «Rastimo» iz Novog Sada i naravno domaćini članovi Rukometnog kluba «Rusin». Ekipu u mini rukometu čine četiri igrača i golman, a utakmica traje deset minuta. Prvi međunarodni turnir u mini rukometu u Ruskom Krsturu će u nedelju početi u 10 sati, a svoje prisustvo ovom susretu najmlađih rukometaša i rukometašica najavile su i zvanice iz Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza Vojvodine.

Đ.Bojanić