Sportski vikend obeležiće rukometni derbi: Sivac 69 – Crvenka

Dešavanja proteklog sportskog vikenda
29. novembra 2021.
Uručeni tablet računari prvacima u Liparu
6. decembra 2021.

Sportski vikend obeležiće rukometni derbi: Sivac 69 – Crvenka

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva u Super B ligi u Sivcu će snage odmeriti domaćin Sivac 69 i Crvenka. Sama činjenica da je reč o komšijskom derbiju govori da će ljubitelji rukometa biti u prilici da gledaju zanimljiv duel. Trener Sivca Branko Žeželj ističe da je evidentno da je forma njegove ekipe u padu, dok je Crvenka u naletu i „vevericama“ prepušta ulogu blagog favorita, ali i podseća da u derbi susretima odlučuje i trenutno nadahnuće, koje će veruje uz podršku sa tribina biti na njihovoj strani. Trener Crvenke Miloš Mitrović pred derbi u Sivcu kaže da od njegovih izabranika očekuje da nastave u ritmu u kojem su odigrali poslednjih 5-6 susreta što u prvenstvu, što u Kupu, i ako igrači ispune ta očekivanja ne strahuje za konačni ishod. Susret rukometaša Sivca i Crvenke će u hali u Sivcu biti odigran sutra, a počeće u 19 časova.

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva u Prvoj ligi za rukometašice Ženski rukometni klub „Krule“ dočekuje ekipu „Spartaka“ iz Debeljače. U sivačkoj hali ovaj susret će biti odigran u nedelju, a počeće u 19 časova. Ženski rukometni klub „Laki“ iz Crvenke dočekuje ekipu Slovena iz Rume. I „Laki“ će poput rukometaša Crvenke svoj meč kao domaćin protiv Slovena odigrati u Ruskom Krsturu, a susret će sutra početi u 13 časova.

Pred odbojkašima i odbojkašicama Hajduka ovog vikenda je osmo kolo prvenstva. Odbojkaši Hajduka u osmom kolu drugoligaškog prvenstva dočekuju ekipu Dunav volej iz Novog Sada. Trener odbojkaša Milorad Lazić ističe da nakon prošlonedeljne najslabije partije u dosadašnjem delu sezone njegovi izabranici imaju priliku da protiv odlične ekipe Dunav volej poprave utisak, jer je evidentno da protiv najboljih ekipa odbojkaši Hajduka pružaju i najkvalitetnije partije. Susret odbojkaša Hajduka i Dunav voleja iz Novog Sada će u hali Osnovne škole „Petefi bigada“ biti odigran u nedelju, a počeće u 20 časova.

Odbojkašice Hajduka u osmom kolu prvenstva u Prvoj vojvođanskoj ligi gostuju u Subotici gde se sastaju sa ekipom Spartak 2. Domaćin je favorit, a odbojkašice Hajduka najavljuju da će pokušati da otkinu bar jedan set što bi im mnogo značilo za podizanje samopouzdanja. Susret odbojkašica Spartaka i Hajduka će u Subotici biti odigran u nedelju, a počeće u 13 časova i 30 minuta.

Košarkaši Hajduka u desetom kolu prvenstva u Prvoj regionalnoj ligi Srbije gostuju u Rumi gde će se sastati sa Slovenom. Kuljani su sigurni učesnici predstojećeg plej ofa, jer su na drugoj poziciji na tabeli, dok Sloven nema izgleda da izbori plasman u plej of, tako da bodovi iz ovog duela nemaju značaja,pa će susret u Rumi trener košarkaša Hajduka Danilo Borović iskoristiti da pruži priliku igračima koji su u dosadašnjem delu sezone manje igrali, naravno očekujući i od njih da nastave pobednički niz. Susret košarkaša Slovena i Hajduka će u Rumi biti odigran u nedelju, a počeće u 17 časova.

Košarkašice Sivca u desetom kolu prvenstva u Prvoj regionalnoj ligi idu u goste Vizuri u Beograd. Susret će biti odigran sutra, a počeće u 18 časova i 30 minuta. Košarkaši Sivca u desetom kolu prvenstva u Drugoj regionalnoj ligi sutra gostuju u Zrenjaninu gde će od 14 časova i 30 minuta odigrati susret sa ekipom Petrovgrada.

Kuglaši Hajduka koji trenutno vode u Prvoj vojvođanskoj ligi u desetom kolu prvenstva idu u goste ekipi „SPENS“ u Novi Sad. Domaćin je na sedmom mestu na tabeli, a Kuljani, svesni liderske pozicije poručuju da i u Novom Sadu moraju pružiti svoj maksimum i tako pokazati da nisu slučajno prvi. Kuglaški susret „SPENS“ – „Hajduk“ će u Novom Sadu biti odigran u nedelju, a počeće u 15 časova.

Đ.Bojanić