Najava predstojećeg sportskog vikenda

Kraj jesenje polusezone za fudbalske kolektive i pobede crvenačkih i sivačkih rukometaša
22. novembra 2021.
Dešavanja proteklog sportskog vikenda
29. novembra 2021.

Najava predstojećeg sportskog vikenda

Sportskih događaja je sve manje, ali će i predstojeći vikend biti zanimljiv.

Rukometaši Crvenke u desetom kolu prvenstva u Super B ligi dočekuju Inđiju. Crvenčani su u lepoj seriji od četiri uzastopne pobede, što u prvenstvu, što u Kupu, atmosfera u ekipi je veoma dobra, pa ne treba da čudi što najavljuju da će se i nakon susreta sa Inđijom radovati. Naravno, svesni su da neće biti lako, jer je Inđija iskusan sastav, ali rukometaši Crvenke poručuju da će dati sve od sebe kako bi nastavili uspešan niz i još više se približili vrhu tabele. Susret rukometaša Crvenke i Inđije će u Ruskom Krsturu biti odigran u nedelju, a počeće u 18 časova. Naš drugi superligaš Sivac 69 u desetom kolu prvenstva ide u goste Moravi u Veliku Planu. Osokoljeni pobedom ostvarenom u duelu protiv Vrbasa, a i činjenicom da je Morava poslednja na tabeli rukometaši Sivca poručuju da u Veliku Planu odlaze po bodove. Želi to i trener sivačkih rukometaša Branko Žeželj, ali poziva na oprez, jer je Morava u prošlom kolu slavila u gostima. Duel rukometaša Morave i Sivca će u Velikoj Plani biti odigran sutra, a počeće u 20 časova.

U desetom kolu prvenstva u Prvoj ligi za rukometašice oba kluba iz naše opštine su gosti. Ženski rukometni klub „Laki“ iz Crvenke ide u goste Spartaku u Debeljaču. Ako se zna da je Spartak četvrti na tabeli, a Laki poslednji jasno je ko je favorit u duelu koji će u Debeljači biti odigran sutra, a počeće u 19 časova. Novajlija u Prvoj ligi Ženski rukometni klub „Krule“ iz Sivca gostuje u Srpskoj Crnji gde ga očekuje susret sa ekipom Mladosti. Budući da je reč o sudaru ekipa iz sredine tabele svaki rezultat je moguć. Susret rukometašica Mladosti i ekipe Krule će u Srpskoj Crnji biti odigran u nedelju, a počeće u 17 časova.

Košarkaši Hajduka u devetom kolu prvenstva u Prvoj republičkoj ligi grupa sever dočekuju Topolu iz Bačke Topole. Kuljani su u prošlom kolu poraženi u Žitištu, pa je susret protiv Topole prilika za iskupljenje. Imajući u vidu činjenicu da su u ovoj sezoni u prvom susretu odigranom u Bačkoj Topoli košarkaši Hajduka tek nakon produžetka pobedili Topolu jasno je da ni u Kuli neće biti lako, pa trener košarkaša Hajduka Danilo Borović poziva navijače da budu šesti igrač. Susret košarkaša Hajduka i Topole iz Bačke Topole će biti odigran sutra, u hali Osnovne škole „Petefi brigada“ u Kuli, a počeće u 19 časova.

Košarkašice Sivca u devetom kolu prvenstva u Prvoj republičkoj ligi dočekuju ekipu Jedinstva iz Novog Bečeja. Sivčanke su u prošlom kolu slavile u gostima, dočekuju poslednjeplasiranu ekipu na tabeli, pa je logično što najavljuju novu pobedu. Susret košarkašica Sivca i Jedinstva iz Novog Bečeja će u sivačkoj hali biti odigran sutra, a počeće u 15 časova.

Odbojkaši Hajduka u sedmom kolu prvesntva u Drugoj ligi idu u goste ekipi Vojvodina NS Seme 3 u Novi Sad. Domaćin je mlada i veoma perspektivna ekipa koju sa trenerske klupe predvodi nekadašnji odbojkaški as Strahinja Kozić i sigurno je favorit u susretu koji će u SPENS-u biti odigran sutra, a počeće u 20 časova. Odbojkašice Hajduka, članice Prve vojvođanske lige su u sedmom kolu prvenstva slobodne.

U devetom kolu kuglaškog prvenstva u Prvoj vojvođanskoj ligi na programu je komšijski derbi, jer će u Vrbasu snage odmeriti Vrbas i Hajduk iz Kule. Vrbašani su vodeća ekipa na tabeli, igraju u svojoj hali, ali to im neće biti prednost jer i Hajduk, trenutno drugoplasirani, svoje susrete kao domaćin igra u Vrbasu, tako da će komšijski derbi odlučiti trenutna inspiracija igrača. Duel kuglaša Vrbasa i Hajduka će u Centru za fizičku kulturu u Vrbasu biti odigran sutra, a počeće u 16 časova.

Đ.Bojanić