Нови круг бесплатне школе за труднице и родитеље у Кули
18. novembra 2021.
Kрај јесење полусезоне за фудбалске колективе и победе црвеначких и сивачких рукометаша
22. novembra 2021.

Најава предстојећег спортског викенда

Предстојећи спортски викенд ће обележити завршетак јесењег дела фудбалског првенства за клубове из наше општине, а отвориће га већ вечерас одбојкаши Хајдука.

Наиме, у шестом колу првенства у Другој лиги Србије одбојкаши Хајдука, новајлије у овом степену такмичења, дочекују екипу Партизана из Бача. Куљани у досадашњих пет кола првенства нису осетили сласт победе, плаћају цену учешћу у вишем рангу такмичења, али из утакмице у утакмицу играју боље, па се у клубу надају да би вечерас могли до првих бодова. Да би до њих дошли потребна им је подршка са трибина, па позивају љубитеље одбојке да дођу у што већем броју и помогну им да победе. Сусрет одбојкаша Хајдука и Партизана из Бача ће у хали Основне школе „Петефи бригада“ у Кули бити одигран вечерас, а почеће у 20 часова.

Одбојкашице Хајдука у шестом колу првенства у Првој војвођанској лиги иду у госте Апатину. Домаћин је на четвртом месту на табели, игра пред својим навијачима и фаворит је, али из табора Хајдука истичу да се неће лако предати, а сусрет ће искористити и за додатно уигравање екипе. Сусрет одбојкашица Апатина и Хајдука ће у Апатину бити одигран у недељу, а почеће у 14 часова и 15 минута.

Обе екипе из наше општине које се такмиче у Супер Б лиги су у 9. колу првенства домаћини. Сивац 69 ће пред својим навијачима угостити екипу Врбас Петрол из Врбаса. Сивчани су у негативној серији, последња три првенствена сусрета су изгубили, а у госте им долази млада и брза екипа Врбаса, што само говори да ће изабраници Бранка Жежеља морати да дају свој максимум уколико желе да прекину резултатски лошу серију. Сусрет рукометаша Сивца и Врбас Петрола ће у Сивцу бити одигран сутра, а почеће у 19 часова.

Наш други представник у Супер Б лиги, рукометаши Црвенке дочекују екипу Смедерева. Форма Црвенчана је у успону, славили су у Купу, а потом и у првенству у гостима, и на крилима тих резултата дочекују екипу Смедерева, која је тренутно другопласирана. Рукометашима Црвенке је победа преко потребна како би се приближили горњем делу табеле и како би задржали шансе да се до краја сезоне боре за повратак у рукометну елиту. Сусрет рукометаша Црвенке и Смедерева ће бити одигран сутра у Руском Крстуру, а почеће у 18 часова.

У деветом колу првенства у Првој лиги за рукометашице екипа Круле у Сивцу дочекује Јабуку. Тај сусрет је на програму у недељу, а почеће у 17 часова. Младе црвеначке рукометашице, екипа Лаки, требале су бити домаћини екипи Младости из Српске Црње. Но, због реконструкције црвеначке хале домаћинство је замењено, па ће Младост и Лаки снаге одмерити сутра од 18 часова у Српској Црњи.

У викенду пред нама завршава се јесењи део фудбалског првенства за клубове из наше општине.

У последњем колу јесени у Српској лиги група Војводина фудбалери Хајдука иду у госте Вршцу. Ако се зна да су Вршчани другопласирана екипа на табели, а да је Хајдук на последњем месту јасно је ко је фаворит. Свесни су тога и у табору Хајдука, али поручују да ће дати све од себе како би се што достојније супротставили екипи Вршца, а резултат ће бити производ игре. Сусрет фудбалера Вршца и Хајдука ће у Вршцу бити одигран сутра, а почеће у 13 часова.

У последњем колу јесењег дела првенства у Сомборској подручној лиги све три екипе из наше општине су домаћини. Некадашњи прволигаш Црвенка сутра на свом терену дочекује екипу Кордуна из Кљајићева. Црвенчани морају победити уколико не желе да остану закуцани при дну табеле. Русин у Руском Крстуру у недељу дочекује последњепласираног Радничког из Сомбора, и све осим убедљиве победе фудбалера Русина било би велико изненађење. Најтеже ће бити фудбалерима Липара који у недељу пред својим навијачима дочекују Братство из Пригревице. Ако се зна податак да је Братство свих претходних четрнаест првенствених сусрета добило и да убедљиво води на табели, јасно је да Липарчани уколико желе успех морају дати свој максимум. Сви ови сусрети ће почети у 13 часова.

Кошаркаши Хајдука у 8. колу првенства у Првој републичкој лиги Србије група север иду у госте екипи Свети Ђорђе у Житиште. Тренер кошаркаша Хајдука Данило Боровић истиче да је екипа Свети Ђорђе неугодна, у међувремену се и појачала, што само говори да његовим изабраницима неће бити лако, и због чињенице да у екипи неће бити Ђуровића и Мандића, а и центар Тешовић је под знаком питања, али „хајдуци“, као и увек иду на победу, јер ће се бодови из међусобних сусрета ове две екипе преносити у плеј оф. Кошаркашки сусрет Свети Ђорђе – Хајдук ће у Житишту бити одигран сутра, а почеће у 19 часова и 30 минута.

Кошаркашице Сивца у 8. колу првенства у Првој регионалној лиги група север сутра гостују у Бачкој Паланци где ће од 14 сати и 30 минута одиграти сусрет са екипом Делфин.

Ђ.Бојанић