Najava sportskih događanja u danima vikenda

Za nama je bogat sportski vikend, a u središtu pažnje bili su fudbal, rukomet i tenis
20. septembra 2021.
Protekli sportski vikend obeležila pobeda rukometaša Crvenke i ubedljiv poraz fudbalera Hajduka
28. septembra 2021.

Najava sportskih događanja u danima vikenda

Ovog vikenda počinje prvenstvo u rukometnoj Super B ligi, u kojoj se takmiče rukometaši Crvenke i Sivca. Crvenka u prvom kolu dočekuje starog znanca – Kolubaru iz Lazarevca. Dueli ova dva tima su uvek bili neizvesni, ali se Crvenčani nadaju da će iskoristiti prednost domaćeg terena i pobedom otvoriti sezonu. Hendikep predstavlja činjenica da je bek Žegarac u karantinu, a svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Milošu Mitroviću. Susret rukometaša Crvenke i Kolubare će u hali „Slobodan Čile Mišković“ biti odigran sutra, a počeće u 18 časova.

Sivac 69 u prvenstvenoj premijeri gostuje u Inđiji gde se sastaje sa istoimenom ekipom. Sivčani su dobro radili u pripremnom periodu, ali će u Inđiju otići desetkovani. Srednji bek Džabasan je zbog povrede izgubljen za duži period, pivot Klasan je pod virozom, iskusni bek Slavuljica će odsustvovati zbog obaveza na poslu, Milan Šajin je rovit, a zbog povrede će izostati i bek Jokić, no trener Sivčana Branko Žeželj ističe da njegova ekipa u Inđiju odlazi bez bele zastave. Susret rukometaša Inđije i Sivca će u Inđiji biti odigran u nedelju, a počeće u 18 časova.

U drugom kolu prvenstva u Prvoj ligi za rukometašice, oba kluba iz naše opštine su domaćini. Rukometni klub Laki u subotu, od 20 časova dočekuje ekipu Jadrana iz Feketića, dok novajlija u prvoligaškom društvu Ženski rukometni klub „Krule“ u nedelju u Sivcu od 18 časova dočekuju Rumu.

Fudbaleri Hajduka u sedmom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina na svom terenu dočekuju ekipu Borca iz Sakula. Kuljani su vezali dva poraza i sigurno žele da prekinu taj negativni niz. No, neće biti lako, jer je ekipa Borca kvalitetna o čemu svedoči i četvrta pozicija na tabeli, a Kuljani su oslabljeni, jer su u prethodnom susretu oba golmana zaradila crvene kartone, pa će protiv ekipe iz Sakula braniti mladi Aleksandar Damjanović. Susret fudbalera Hajduka i Borca iz Sakula će na stadionu „Milan Sredanović“ biti odigran sutra, a počeće u 15 časova i 30 minuta.

U sedmom kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi od tri naša predstavnika samo je Rusin domaćin. Krsturčani će na svom terenu ugostiti ekipu ŽAK- a iz Sombora. Fudbaleri Rusina su u pobedničkoj seriji, vezali su tri uspeha, igraju na svom terenu, pa je logično što žele nastavak uspešne serije. Fudbaleri Crvenke idu u goste drugoplasiranom Radničkom u Ratkovo, a Lipar je gost Borca u Obrovcu. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 15 časova i 30 minuta.

Šesto kolo prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred obeležiće opštinski derbi koji će biti odigran u Sivcu, a u kojem će se sastati Polet i Kula. Sivčani su u prošlom kolu prvi put osetili gorčinu poraza, Kula je nakon startnog poraza upisala četiri pobede, što govori da će i u Sivcu ići na pobedu, a sve to obećava zanimljivu fudbalsku predstavu. Naš treći predstavnik u ovom rangu takmičenja ekipa Mladosti će u Kruščiću ugostiti ekipu Dinama iz Bačkog Brega. I ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 15 časova i 30 minuta.

Kuglaši Hajduka u trećem kolu prvenstva u Prvoj vojvođanskoj ligi gostuju u Feketiću gde će u nedelju, od 10 sati odigrati susret sa ekipom Novi elan iz Srbobrana.

U Crvenki će u nedelju, u organizaciji Košarkaškog kluba „Jafa Ol stars“ biti održan „Jafa Ol stars basketbol kup“. Na kadetskom turniru učestvuju beogradske ekipe Partizan NIS i Mega Soker Bet, pored njih tu su kadeti Bečeja, kao i ekipa domaćina Jafa Ol-Stars iz Crvenke. Takođe,sa selekcijom mlađih pionira učestvovaće, uz domaćina „Jafa OL stars“ i ekipa Košarkaškog kluba „Nika” iz Subotice. Nadmetanja će u nedelju početi u 11 časova, a finalni susret nakon kojeg će biti dodeljene medalje i priznanja ekipama počeće u 18 časova.

U sklopu priprema za narednu prvenstvenu sezonu košarkaši Hajduka će sutra gostovati u Gajdobri, gde će odigrati prijateljski susret sa ekipom Hercegovca. Susret će početi u 18 časova.

Đ.Bojanić