Najava sportskih događanja u danima vikenda

Fudbalski kolektivi iz kulske opštine nisu se proslavili proteklog vikenda
13. aprila 2021.
Protekli sportski vikend obeležio je poraz rukometaša Crvenke i pobeda fudbalera Hajduka
19. aprila 2021.

Najava sportskih događanja u danima vikenda

Rukometaši Crvenke u plej autu ARKUS Superlige Srbije dočekuju ekipu Novog Pazara. Crvenka je na poslednjoj poziciji na tabeli, dok su gosti bezbedni, pa ukoliko žele da sačuvaju kakve takve šanse da u preostala četiri kola plej auta pokušaju da izbore opstanak rukometaši Crvenke moraju pobediti ekipu Novog Pazara. Susret Crvenka – Novi Pazar će u hali Slobodan Čile Mišković u Crvenki biti odigran sutra, a počeće u 18 časova.

U 16. kolu prvenstva u Super B ligi rukometaši Sivca dočekuju Moravu iz Velike Plane. Sivčani su u poslednja dva prvenstvena susreta ubeležili dva poraza, pa će svakako želeti da na svom terenu prekinu taj neprijatni niz. Susret rukometaša Sivca i Morave iz Velike Plane će u Sivcu biti odigran sutra, a počeće u 19 časova.

Mlade crvenačke rukometašice, ekipa Laki će ovog vikenda odmarati. Naime, ekipa Laki je u prvenstvu Prve lige za rukometašice trebala da gostuje u Bajmoku i odmeri snage sa Radničkim. No, Bajmočanke su istupile iz lige, pa su mlade rukometašice ekipe Laki slobodne. U 19. kolu prvenstva u Drugoj ligi za rukometašice ekipa Krule iz Sivca, inače lider na tabeli, ide u goste Deronjama. Ekipa Deronja je poslednjeplasirana i sve osim ubedljive pobede Sivčanki bilo bi senzacija. Susret rukometašica Deronja i ekipe Krule iz Sivca će biti odigran u nedelju u Odžacima, a počeće u 19 časova.

Fudbaleri Hajduka u 29. kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina gostuju u Pančevu, gde se sastaju sa Dinamom. Nakon dva uzastopna poraza fudbaleri Hajduka nemaju izbora: moraju učiniti sve kako bi se iz Pančeva vratili sa povoljnim rezultatom, jer bi ih eventualni treći neuspeh ponovo vratio među ekipe koje će se grčevito boriti za opstanak. Svesni su toga u taboru Hajduka, poručuju da će dati svoj maksimum i iskoristiti ne baš sjajnu situaciju u Dinamu. Naime, Pančevci su pred susret sa Hajdukom ostali bez trenera, klub je u problemima jer im je isključena i struja. Susret fudbalera Dinama i Hajduka će u Pančevu biti odigran sutra, a počeće u 16 sati i 30 minuta.

Fudbaleri Crvenke u 25. kolu prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa sever gostuju u Bačkoj Palanci gde se sastaju sa ekipom Krila Krajine. Biće to sudar ekipa koje se bore za opstanak, tako da je svaki rezultat moguć. Susret Krila Krajine – Crvenka će u Bačkoj Palanci biti odigran sutra, a počeće u 16 časova i 30 minuta.

U 24. kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi fudbaleri Rusina u Ruskom Krsturu dočekuju ekipu Borca iz Obrovca. Sa tri uzastopna poraza fudbaleri Rusina su pokvarili odličan prolećni start, pa je susret protiv Borca prilika za kakvo-takvo iskupljenje. Duel fudbalera Rusina i Borca iz Obrovca će u Ruskom Krsturu biti odigran u nedelju,a počeće u 16 sati i 30 minuta.

U nedelju je na programu 19. kolo prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred. Mladost u Kruščiću dočekuje Aleksu Šantića i samo pobedom Kruščićani mogu da se nadaju opstanku. Lipar ide u goste Hajduku u Stapar, dok će sivački Polet gostovati u Bačkom Bregu gde će odmeriti snage sa Dinamom. Naš četvrti predstavnik – fudbaleri Kule su u ovom kolu slobodni, a svi najavljeni susreti će početi u 16 časova i 30 minuta.

Košarkaši Hajduka u poslednjem kolu plej ofa u Prvoj srpskoj ligi dočekuju ekipu Hercegovca iz Gajdobre. Gosti su obezbedili prvo mesto i plasman u viši rang, Hajduk je u bezbednoj zoni, tako da valja očekivati jedan pravi revijalni susret u kojem bi trebalo da bude viđeno sve ono lepo što krasi košarku. Duel košarkaša Hajduka i Hercegovca iz Gajdobre će u hali Osnovne škole Petefi brigada biti odigran sutra, a počeće u 19 časova.

Sutra je na programu poslednje kolo prvenstva u Prvoj vojvođanskoj ligi za odbojkaše. Vodeća ekipa na tabeli, odbojkaši Hajduka gostuju u Kleku, gde im predstoji susret sa ekipom Klek Srbijašume 2. Kuljanima su potrebna dva seta kako bi obezbedili titulu prvaka i trener Milorad Lazić kaže da su njegovi izabranici spremni i orni da trijumfalno okončaju sezonu. Susret odbojkaša Klek Srbijašume 2 – Hajduk će u Kleku biti odigran sutra, a počeće u 20 časova. Odbojkašice Hajduka u sedmom kolu prvenstva u Drugoj vojvođanskoj ligi idu u goste ekipi Žablja. U prvom delu sezone odbojkašice Hajduka su ostvarile maksimalnu pobedu, u dobroj su formi, pa se nadaju uspehu i u gostima. Susret odbojkašica Žablja i Hajduka će biti odigran u nedelju u Žablju, a počeće u 11 časova.

Kuglaši hajduka u 14. kolu prvenstva u Prvoj ligi Srbije – grupa Vojvodina gostuju u Kljajićevu gde se sastaju sa ekipom Vihor. Domaćini dele čelnu poziciju na tabeli, dok je Hajduk poslednji, ali sa nekoliko susreta manje odigranih, što govori da su kuglaši Vihora favoriti. Kuglaški susret Vihor – Hajduk će u Kljajićevu biti odigran u nedelju, a počeće u 15 časova.

Đ.Bojanić