Најава спортских догађања у данима викенда у данима викенда

Расписан Јавни позив за доделу финансијске помоћи најуспешнијим ученицима средњих школа из избеглих и расељених лица на таериторији Војводине
11. februara 2021.
Протекли викенд за наше спортске колективе био је веома успешан
15. februara 2021.

Најава спортских догађања у данима викенда у данима викенда

Пред нама је занимљив спортски викенд, а обележиће га рукомет, кошарка, одбојка и фудбал.

Рукометаши Сивца крећу у пролећни поход на бодове у првенству Супер Б лиге. Сивчани ће вечерас, у утакмици 9. кола првенства гостовати у Бачкој Паланци где ће одмерити снаге са екипом Лавови. Реч је о судару екипа из средине табеле, а драж му даје чињеница да су вечерашњи ривали тек изашли из припремног периода, те је форма и једне и друге екипе непознаница. Вечерашњи првенствени сусрет Лавови – Сивац 69 ће у Бачкој Паланци почети у 20 сати и 30 минута.

Кошаркаши Хајдука у 13. колу првенства у Првој Српској лиги дочекују екипу Ај кам ту плеј из Новог Сада. Куљани су обезбедили пласман у групу која ће се кроз плеј оф надметати за првака, док ће гости кроз плеј аут тражити опстанак, тако да се бодови у њиховом међусобном сусрету не преносе. Но, тренер Хајдука Данило Боровић истиче да ће од својих изабраника тражити максимално одговорну игру, те да ће прилику добити и млађи играчи како би стицали искуство пред плеј оф. Сусрет кошаркаша Хајдука и екипе Ај кам ту плеј из Новог Сада ће у хали Основне школе „Петефи бригада“ бити одигран сутра, а почеће у 19 часова.

Пре кошаркаша на терен у хали Основне школе „Петефи бригада“ ће изаћи одбојкаши Хајдука. У 9. колу првенства у Првој војвођанској лиги одбојкаши Хајдука дочекују екипу Клек Србијашуме 2 из Клека. Реч је о дербију кола, јер је Хајдук други на табели са 20, а Клечани трећи са 19 освојених бодова. Но, изабраници тренера Милорада Лазића, осокољени победом у прошлом колу оствареном у гостима код водећег Слована у Руми, најављују да ће искористити предност домаћег терена и уписати победу. Одбојкашки сусрет Хајдук – Клек Србијашуме 2 из Клека ће сутра почети у 16 сати и 30 минута.

Ближи се март, када ће и фудбалери кренути у првенствено пролеће, па се дани викенда користе за одигравање контролних утакмица.

Српсколигаш Хајдук 1912 ће сутра одиграти пријатељски сусрет са екипом Тисе у Адорјану. Одмеравање снага ће почети у 13 часова.

Војвођански лигаш Црвенка ће сутра одиграти пријатељски сусрет са екипом Станишића. Дуел ће бити одигран у Црвенки, а почеће у 14 часова. Према речима тренера Црвенке Милана Вујаковића његови изабраници ће након окршаја са Станишићем већ у уторак играти против Искре из Куцуре.

Подручни лигаш Русин ће у недељу у Руском Крстуру угостити екипу Куле, члана Сомборске међуопштинске лиге први разред. Сусрет ће почети у 13 часова. У недељу ће у Крушчићу пријатељски сусрет одиграти чланови Сомборске међуопштинске лиге први разред домаћин Младост и Липар. Наш четврти представник у Сомборској међуопштинској лиги први разред, екипа Полета из Сивца ће у недељу одиграти контролни сусрет са Кордуном у Кљајићеву. Комшијски дуел ће почети у 15 часова. 

Ђ.Бојанић