Najava sportskih događanja u danima vikenda u danima vikenda

Raspisan Javni poziv za dodelu finansijske pomoći najuspešnijim učenicima srednjih škola iz izbeglih i raseljenih lica na taeritoriji Vojvodine
11. februara 2021.
Protekli vikend za naše sportske kolektive bio je veoma uspešan
15. februara 2021.

Najava sportskih događanja u danima vikenda u danima vikenda

Pred nama je zanimljiv sportski vikend, a obeležiće ga rukomet, košarka, odbojka i fudbal.

Rukometaši Sivca kreću u prolećni pohod na bodove u prvenstvu Super B lige. Sivčani će večeras, u utakmici 9. kola prvenstva gostovati u Bačkoj Palanci gde će odmeriti snage sa ekipom Lavovi. Reč je o sudaru ekipa iz sredine tabele, a draž mu daje činjenica da su večerašnji rivali tek izašli iz pripremnog perioda, te je forma i jedne i druge ekipe nepoznanica. Večerašnji prvenstveni susret Lavovi – Sivac 69 će u Bačkoj Palanci početi u 20 sati i 30 minuta.

Košarkaši Hajduka u 13. kolu prvenstva u Prvoj Srpskoj ligi dočekuju ekipu Aj kam tu plej iz Novog Sada. Kuljani su obezbedili plasman u grupu koja će se kroz plej of nadmetati za prvaka, dok će gosti kroz plej aut tražiti opstanak, tako da se bodovi u njihovom međusobnom susretu ne prenose. No, trener Hajduka Danilo Borović ističe da će od svojih izabranika tražiti maksimalno odgovornu igru, te da će priliku dobiti i mlađi igrači kako bi sticali iskustvo pred plej of. Susret košarkaša Hajduka i ekipe Aj kam tu plej iz Novog Sada će u hali Osnovne škole „Petefi brigada“ biti odigran sutra, a počeće u 19 časova.

Pre košarkaša na teren u hali Osnovne škole „Petefi brigada“ će izaći odbojkaši Hajduka. U 9. kolu prvenstva u Prvoj vojvođanskoj ligi odbojkaši Hajduka dočekuju ekipu Klek Srbijašume 2 iz Kleka. Reč je o derbiju kola, jer je Hajduk drugi na tabeli sa 20, a Klečani treći sa 19 osvojenih bodova. No, izabranici trenera Milorada Lazića, osokoljeni pobedom u prošlom kolu ostvarenom u gostima kod vodećeg Slovana u Rumi, najavljuju da će iskoristiti prednost domaćeg terena i upisati pobedu. Odbojkaški susret Hajduk – Klek Srbijašume 2 iz Kleka će sutra početi u 16 sati i 30 minuta.

Bliži se mart, kada će i fudbaleri krenuti u prvenstveno proleće, pa se dani vikenda koriste za odigravanje kontrolnih utakmica.

Srpskoligaš Hajduk 1912 će sutra odigrati prijateljski susret sa ekipom Tise u Adorjanu. Odmeravanje snaga će početi u 13 časova.

Vojvođanski ligaš Crvenka će sutra odigrati prijateljski susret sa ekipom Stanišića. Duel će biti odigran u Crvenki, a počeće u 14 časova. Prema rečima trenera Crvenke Milana Vujakovića njegovi izabranici će nakon okršaja sa Stanišićem već u utorak igrati protiv Iskre iz Kucure.

Područni ligaš Rusin će u nedelju u Ruskom Krsturu ugostiti ekipu Kule, člana Somborske međuopštinske lige prvi razred. Susret će početi u 13 časova. U nedelju će u Kruščiću prijateljski susret odigrati članovi Somborske međuopštinske lige prvi razred domaćin Mladost i Lipar. Naš četvrti predstavnik u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred, ekipa Poleta iz Sivca će u nedelju odigrati kontrolni susret sa Kordunom u Kljajićevu. Komšijski duel će početi u 15 časova. 

Đ.Bojanić