Danas Konferencija klubova Somborske područne lige
29. jula 2020.
Javni oglas – Plan generalne regulacije naselja Lipar
3. avgusta 2020.

Pripreme međuopštinskih ligaša

U Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred u narednoj prvenstvenoj sezoni koja će početi 22. odnosno 23. avgusta nadmetaće se četiri kluba iz kulske opštine, a to su Kula, Polet iz Sivca, Lipar i Mladost iz Kruščića. Iako se prvenstvo približava još uvek nisu sve ekipe počele pripreme. Za sada su na okupu fudbaleri Lipara, Poleta iz Sivca i Kule, što bi mogao da bude nagoveštaj da ozbiljno ulaze u novu sezonu, željni plasmana u viši rang. Taj cilj ne kriju u Fudbalskom klubu Lipar. Liparčani su pripreme počeli sredinom jula, pod vođstvom trenera i igrača Milana Šegana rade na svom terenu, a do sada su odigrali i dve kontrolne utakmice.

U Ruskom Krsturu su savladali područnog ligaša ekipu Rusina sa 3:0, dok su od vojvođanskog ligaša Crvenke izgubili sa 2:1. Da Lipar gaji šampionske ambicije svedoči podatak da su redove ovog kluba pojačala četiri igrača. Sa Panonije su se vratili Banović i Marčetić, iz Crvenke centarfor Kovač, dok se iz akademije superligaša TSC-a iz Bačke Topole vratio Nestorović. Budući da niko nije napustio ekipu, jasno je da će Liparčani znatno jači dočekati novu sezonu. Narednu proveru spremnosti fudbaleri Lipara će imati tokom predstojećeg vikenda kada će u Bačkom Brestovcu odigrati susret sa BSK-om.

Fudbaleri Poleta iz Sivca su pripreme počeli 10. jula. Prema rečima trenera Milana Živkovića Polet će u narednoj sezoni promovisati mladost, jer uz iskusne Romića, Ilića i golmana Đurišića svi ostali kandidati za najbolji sastav su mladi igrači koji su i u prošloj sezoni branili boje Poleta. U klub su za sada dovedeni mladi igrači Srđan Josović, iz Hajduka dolazi Aleksa Kalentić, iz bačkotopolskog TSC-a Miroslav Varga, a na meti je još nekoliko igrača. Fudbaleri Poleta će u sklopu priprema za narednu sezonu u nedelju na svom terenu u Sivcu odigrati kontrolni susret sa Dunavom iz Bačkog Monoštora.

Fudbaleri Kule su pripreme počeli 26. jula. Ono što je izvesno i Kula će biti jača u novoj sezoni. Naime, u klub su se vratili Igor Stojanov, te Gačević, kao i Đođić koji se vratio iz Crvenke, a još se pregovara sa Filipom Vujovićem. Fudbaleri Kule će, u sklopu priprema, u nedelju odigrati prijateljski susret. Na Gederu će ugostiti ekipu Elana iz Srbobrana.

Fudbaleri Mladosti iz Kruščića će pripreme za novu sezonu početi u nedelju. Trener Damir Kilić će u nedelju izvršiti prozivku igrača i odmah ih odvesti u Bački Gračac na prijateljski susret sa ekipom Borca. U redovima Mladosti za sada nije bilo ni dolazaka, ali ni odlazaka igrača, tako da će u narednu sezonu ući sa prošlosezonskim igračkim kadrom.

I kada govorimo o fudbalu, recimo i to, da će srpskoligaš Hajduk 1912 sutra odigrati kontrolnu utakmicu protiv Sloge iz Čonoplje, da će vojvođanski ligaš Crvenka u danima predstojećeg vikenda ugostiti Sutjesku iz Bačkog Dobrog Polja, dok će područni ligaš Rusin sutra u Ruskom Krsturu dočekati Iskru iz Kucure.

Đ.Bojanić