Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha od 2. jula
30. juna 2020.
Nove Naredbe Štaba za vanredne situacije za ugostiteljske objekte i organizatore manifestacija
4. jula 2020.

Saopštenje Doma zdravlja Kula

Dom zdravlja Kula obaveštava građane opštine Kula koji imaju simptome respiratorne infekcije, da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon pregleda, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja će pacijenta uputiti u nadležnu opštu bolnicu.

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturuučestali kašalj sa otežanim disanjem. Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti, potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina, uz higijenski režim života). Takođe, u samoizolaciju od 14 dana, treba da idu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od Kovid 19 infekcije.

Podsećamo sve građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenihi epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

Kontakt telefon Kovid ambulante Doma zdravlja Kula je 064/849-24-67

Radno vreme Kovid ambulante je radnim danima od 09-17 časova, a vikendom od 07-10 časova.