Третмани против комараца са земље и из ваздуха од 2. јула
30. juna 2020.
Нове Наредбе Штаба за ванредне ситуације за угоститељске објекте и организаторе манифестација
4. jula 2020.

Саопштење Дома здравља Кула

Дом здравља Кула обавештава грађане општине Кула који имају симптоме респираторне инфекције, да се јаве у Ковид амбуланту Дома здравља, како би се обавили неопходни прегледи и дијагностика. Након прегледа, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари Дома здравља ће пацијента упутити у надлежну општу болницу.

Како би се избегле непотребне гужве, у Ковид амбуланту треба да се јаве само особе које имају изражене симптоме – високу температуруучестали кашаљ са отежаним дисањем. Пацијенти са респираторним тегобама који имају лакшу клиничку слику и имају благе симптоме болести, потребно је да остану кући у самоизолацији, уз уобичајено лечење лаких облика респираторних инфекција (обилно узимање течности, лакше кашасте хране, уношење витамина, уз хигијенски режим живота). Такође, у самоизолацију од 14 дана, треба да иду и особе које су биле у контакту са оболелима од Ковид 19 инфекције.

Подсећамо све грађане да се, као и до сада, понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравственихи епидемиолошких стручних служби, уз поштовање физичке дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, као и употребу дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене.

Контакт телефон Ковид амбуланте Дома здравља Кула је 064/849-24-67

Радно време Ковид амбуланте је радним данима од 09-17 часова, а викендом од 07-10 часова.