Počinje upis dece u PU “Bambi”

Korisnicima socijalne pomoći danas uplata 100 evra
21. maja 2020.
Sto evra od danas leže na račune
25. maja 2020.

Počinje upis dece u PU “Bambi”

Upis mališana u Predškolsku ustanovu „Bambi“ Kula počinje 25. maja i trajaće do 5. juna, saopštavaju iz ove ustanove. Roditelji imaju mogućnost da neophodnu dokumentaciju dostave vrtiću lično ili elektronski, što je novina od ove godine, izjavila je direktorica „Bambija“ Snežana Bulatović. Upis je kao i do sada organizovan u svim naseljenim mestima stim što je vođeno računa o aktuelnoj epidemiloškoj situaciji, pa je upis organizovan u objektima u kojima deca trenutno ne borave. Takođe, vrlo jednostavan je postupak konkurisanja posredstvom eUprave, odnosno eVrtića, ističe direktorica Bulatović napominjući da roditelji koji se uloguju preko svog naloga dobijaju sve informacije u vezi sa postupkom podnošenja zahteva. Roditelji treba da prate uputstva i procedure, jer postoje kategorije u koju spadaju osetljive grupe dece za koje treba dodatna dokumentacija. Popis dokumentacije neophodne za upis je dosta dugačak, a ono što je potrebno za svu decu je izvod iz matične knjige rođenih i potvrda o radno pravnom statusu roditelja. Ostala dokumentacije je u zavisnosti o kojoj grupi dece se radi.

Konkurs traje dve nedelje nakon čega će Centralna upisna komisija dokumentaciju pregledati i u skladu sa važećim  Pravilnikom deca će biti bodovana i rangirana.

-Poslednjih nekoliko godina, što zbog prostornih kapaciteta što zbog ograničenog broja zaposlenih, nismo u mogućnosti da primimo svu decu. Ove godine, takođe, reazmišljamo o ovom problemu i pokušavamo da iznađemo rešenje kako bi upisali što veći broj dece. Napominjem da mi i tokom godine organizujemo upis za sva upražnjena mesta, jer ako se desi da se neko ispiše sa rang liste upisujemo decu koja nisu uspela u prvom krugu da se upišu, rekla je direktorica Bulatović.

Nakon ukidanja vanrednog stanja PU „Bambi“ je 11. maja otvorila svoja vrata mališanima čija oba roditelja moraju na posao. Trenutno u vrtić ide nešto oko stotinak mališana, a postoji mogućnost da će u narednom periodu, odnosno, drugoj fazi i deca koja ne spadaju u pomenutu grupu moći u vrtić.

-Rad je organizovan prema strogo propisanim pravilima i instrukcijama Kriznog štaba. U ovim uslovima i uz aktuelne mere nije baš lako raditi ali sa prostornim kapacitetima i angažovanjem svih zaposlenih uspeli smo da ispoštujemo apsolutno sve preporučene mere i sa ovim brojem dece, oko 25 odsto od svih upisanih, u svih šest naseljenih mesta, uspeli smo da rad prilagodimo situaciji u kojoj se nalazimo. Jedino što je vrlo teško uraditi to je socijalno distanciranje dece ali i to uspevamo budući da radimo sa manjim brojem mališana, a vaspitači su veliki profesionalci i uspevamo kroz igru i neke druge aktivnosti da obezbedimo distancu. Na taj način ne brinemo samo o zdravlju dece već i o njihovoj dobrobiti, da se dobro osećaju, da im je tu prijatno i da vrtić bude ustvari ono što treba da bude

Osim preko sajta www.pubambi-kula.com i mejla bsuncica@gmail.com roditelji sve bliže informacije u vezi upisa mogu dobiti i telefonom 722-139. Tekst konkursa i ostalu dokumentaciju u vezi sa upisom možete pročitati u nastavku,  ispod teksta.

Konkurs za upis dece u PU ”Bambi” Kula za radnu 2020/2021. godinu
Konkurs za upis dece u PU ”Bambi” Kula za radnu 2020/2021. godinu (na mađarskom jeziku)
Konkurs za upis dece u PU ”Bambi” Kula za radnu 2020/2021. godinu (na rusinskom jeziku)
Zahtev za ispis iz PU ”Bambi” Kula
Zahtev za prelazak iz jedne vaspitne grupe u drugu
Dokumenta koja su potrebna za upis
Pravilnik o uslovima za prijem, upis, boravak i ispis dece PU ”Bambi” Kula