Lipar obezbeđen zaštitnim sredstvima

Privremeno se obustavljaju sve sportske aktivnosti
18. marta 2020.
Obaveštenje Odeljenja za društvene delatnosti opštine Kula
24. marta 2020.

Lipar obezbeđen zaštitnim sredstvima

Komandant Štaba za vanredne situacije  opštine Kula Damjan Miljanić i direktor JKP „Komunalac“ Kula Marko Pešić obišli su danas Mesnu zajednicu Lipar kako bi dostavili dezinfekciona sredstva i zaštitne maske za prioritetne grupe. Miljanić je istakao da je svakodnevno na terenu kako bi se uverio da sve funkcioniše u vanrednim okolnostima i da bi se dogovorili o dodatnim merama za funkcionisanje ove mesne zajednice.

Zoltan Juhas, sekretar MZ Lipar je rekao da su problemi ovi mesne zajednice bili u nedostatku zažtitnih sredstava, ali su oni sada otklonjeni, a da su meštani sela imali molbe u vezi sa socijalnom, odnosno materijalnom pomoći, a poljoprivrednici u nedoumice kako da obavljaju svoje redovne aktivnosti u vreme policijskog časa. Danas su dobili odgovor da je potrebno da se obrate resornom ministarstvu za dozvolu, rekao je Juhas.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Kula Marko Pešić rekao je da će ekipa ovog komunalnog preduzeća zajedno sa volonterima danas izvršiti dezinfekciju naseljenog mesta Lipar i da će time biti pokrivena sva mesta u opštini Kula. On je istakao da će se pre Lipara raditi objekti od značaja i 74 ulaza u Kuli i podsetio da je JKP „Komunalac“ prvi krenuo sa dezinfekcijom što je rezultiralo da u našoj Opštini još uvek nema zaraženih korona virusom, zaključio je Pešić.