Рукомет, фудбал и кошарка у средишту пажње љубитеља спорта за викенд

Делови Липара сутра повремено без струје
3. oktobra 2019.
Преглед спортског викенда
7. oktobra 2019.

Рукомет, фудбал и кошарка у средишту пажње љубитеља спорта за викенд

Рукомет, фудбал и кошарка ће у данима викенда бити у средишту пажње љубитеља спорта у нашој општини.

У трећем колу првенства у рукометној Супер Б лиги новајлија у овом степену такмичења Сивац 69 дочекују екипу Вождовца из Београда. Сивчани су сјајно отворили сезону, из два до сада одиграна сусрета освојили су три бода и сигурно са доста оптимизма очекују сусрет са Вождовцем. На крилима победе остварене против Црвенке, уз констатацију да играју пред својим навијачима сивачки рукометаши најављују нову победу. Рукометни сусрет Сивац 69 – Вождовац ће у новосаграђеној сивачкој хали бити одигран сутра, а почеће у 19 сати.

Наш други представник у Супер Б лиги, рукометаши Црвенке у трећем колу првенства гостују у Богатићу где се састају са Мачвом.  Тај дуел ће показати јесу ли се рукометаши Црвенке опоравили од пораза којег су у прошлом колу уписали пред својим навијачима. Сусрет рукометаша Мачве и Црвенке ће у Богатићу бити одигран у недељу, а почеће у 19 сати и 30 минута.

Након пет везаних пораза фудбалери Хајдука у осмом колу првенства у Српској лиги група Војводина у Кули дочекују екипу Железничара из Панчева. Добар резултат у предстојећем сусрету се фудбалерима Хајдука намеће као императив, јер све друго би их довело у групу тимова који ће се борити за опстанак, али до доброг резултата неће бити лако доћи, јер је Железничар једина екипа у лиги која је у досадашњем делу првенства забележила све победе. Сусрет фудбалера Хајдука и Железничара из Панчева ће на стадиону „Милан Средановић“ бити одигран сутра, а почеће у 15 сати и 30 минута.

У осмом колу првенства у Војвођанској лиги група север фудбалери Црвенке гостују у Чонопљи где ће одмерити снаге са екипом Слоге. Домаћин је на челу табеле, игра пред својим присталицама и сигурно је фаворит. Управо зато, фудбалери Црвенке могу да одиграју без оптерећења резултатом и потврде да им је форма у успону. Сусрет Слога – Црвенка ће у Чонопљи бити одигран сутра, а почеће у 15 сати и 30 минута.

Фудбалери Русина из Руског Крстура у осмом колу првенства у Сомборској подручној лиги гостују у Раткову где се састају са Радничким. Реч је о судару екипа из средине табеле, са истим бројем освојених бодова тако да је сваки резултат могућ. Сусрет фудбалера Радничког и Русина ће у Раткову бити одигран у недељу, а почеће у 15 сати и 30 минута.

У осмом колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред све четири екипе из наше општине су домаћини. Чини се да ће најлакше бити Кули, која ће на Гедеру угостити екипу ОФК Оџака, која једина до сада није освојила ни бод. Липар дочекује екипу Борца из Бачког Грачаца, Полет ће у Сивцу угостити екипу Лидера из Оџака, док је Младост у Крушчићу домаћин екипи Хајдука из Стапара. Сви ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 15 сати и 30 минута.

Кошаркаши Хајдука у првом колу првенства у Првој српској лиги – група север дочекују Нову Пазову. Биће то прилика да љубитељи кошарке у Кули виде нови састав Хајдука, појачан са неколико нових играча. Добар рад у припремном периоду је темељ на којем кошаркаши Хајдука граде оптимизам пред сусрет са Новом Пазовом и поручују да ће уз подршку са трибина на премијери уписати победу. Сусрет кошаркаша Хајдука и Нове Пазове ће у хали Основне школе „Петефи бригада“ бити одигран сутра, а почеће у 19 сати.

Ђ.Бојанић