Rukomet, fudbal i košarka u središtu pažnje ljubitelja sporta za vikend

Delovi Lipara sutra povremeno bez struje
3. oktobra 2019.
Pregled sportskog vikenda
7. oktobra 2019.

Rukomet, fudbal i košarka u središtu pažnje ljubitelja sporta za vikend

Rukomet, fudbal i košarka će u danima vikenda biti u središtu pažnje ljubitelja sporta u našoj opštini.

U trećem kolu prvenstva u rukometnoj Super B ligi novajlija u ovom stepenu takmičenja Sivac 69 dočekuju ekipu Voždovca iz Beograda. Sivčani su sjajno otvorili sezonu, iz dva do sada odigrana susreta osvojili su tri boda i sigurno sa dosta optimizma očekuju susret sa Voždovcem. Na krilima pobede ostvarene protiv Crvenke, uz konstataciju da igraju pred svojim navijačima sivački rukometaši najavljuju novu pobedu. Rukometni susret Sivac 69 – Voždovac će u novosagrađenoj sivačkoj hali biti odigran sutra, a počeće u 19 sati.

Naš drugi predstavnik u Super B ligi, rukometaši Crvenke u trećem kolu prvenstva gostuju u Bogatiću gde se sastaju sa Mačvom.  Taj duel će pokazati jesu li se rukometaši Crvenke oporavili od poraza kojeg su u prošlom kolu upisali pred svojim navijačima. Susret rukometaša Mačve i Crvenke će u Bogatiću biti odigran u nedelju, a počeće u 19 sati i 30 minuta.

Nakon pet vezanih poraza fudbaleri Hajduka u osmom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina u Kuli dočekuju ekipu Železničara iz Pančeva. Dobar rezultat u predstojećem susretu se fudbalerima Hajduka nameće kao imperativ, jer sve drugo bi ih dovelo u grupu timova koji će se boriti za opstanak, ali do dobrog rezultata neće biti lako doći, jer je Železničar jedina ekipa u ligi koja je u dosadašnjem delu prvenstva zabeležila sve pobede. Susret fudbalera Hajduka i Železničara iz Pančeva će na stadionu „Milan Sredanović“ biti odigran sutra, a počeće u 15 sati i 30 minuta.

U osmom kolu prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa sever fudbaleri Crvenke gostuju u Čonoplji gde će odmeriti snage sa ekipom Sloge. Domaćin je na čelu tabele, igra pred svojim pristalicama i sigurno je favorit. Upravo zato, fudbaleri Crvenke mogu da odigraju bez opterećenja rezultatom i potvrde da im je forma u usponu. Susret Sloga – Crvenka će u Čonoplji biti odigran sutra, a počeće u 15 sati i 30 minuta.

Fudbaleri Rusina iz Ruskog Krstura u osmom kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi gostuju u Ratkovu gde se sastaju sa Radničkim. Reč je o sudaru ekipa iz sredine tabele, sa istim brojem osvojenih bodova tako da je svaki rezultat moguć. Susret fudbalera Radničkog i Rusina će u Ratkovu biti odigran u nedelju, a počeće u 15 sati i 30 minuta.

U osmom kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred sve četiri ekipe iz naše opštine su domaćini. Čini se da će najlakše biti Kuli, koja će na Gederu ugostiti ekipu OFK Odžaka, koja jedina do sada nije osvojila ni bod. Lipar dočekuje ekipu Borca iz Bačkog Gračaca, Polet će u Sivcu ugostiti ekipu Lidera iz Odžaka, dok je Mladost u Kruščiću domaćin ekipi Hajduka iz Stapara. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 15 sati i 30 minuta.

Košarkaši Hajduka u prvom kolu prvenstva u Prvoj srpskoj ligi – grupa sever dočekuju Novu Pazovu. Biće to prilika da ljubitelji košarke u Kuli vide novi sastav Hajduka, pojačan sa nekoliko novih igrača. Dobar rad u pripremnom periodu je temelj na kojem košarkaši Hajduka grade optimizam pred susret sa Novom Pazovom i poručuju da će uz podršku sa tribina na premijeri upisati pobedu. Susret košarkaša Hajduka i Nove Pazove će u hali Osnovne škole „Petefi brigada“ biti odigran sutra, a počeće u 19 sati.

Đ.Bojanić