Bogat slavski program
29. avgusta 2019.
Javni poziv za dodelu sredstava za otkup seoskih kuća sa okućnicom
4. septembra 2019.

Rezultati trećeg kola

U trećem kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina fudbaleri Hajduka su upisali prvi poraz. Na gostovanju u Sremskoj Mitrovici Hajduk 1912 je poražen od domaćina Radničkog sa 1:0. Kuljani su trenutno peti na tabeli sa 6 osvojenih bodova, a u narednom kolu dočekuju ekipu Radnički 1912 iz Sombora.

Neuspešni su bili i fudbaleri Crvenke koji su u trećem kolu prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa sever na gostovanju u Bačkoj Palanci izgubili od domaćina Krila Krajine sa 3:0. Rezultat najrečitije govori o onome šta se dešavalo na terenu. Crvenka je trinaesta na tabeli sa jednim bodom, a u četvrtom kolu prvenstva, pred svojim navijačima dočekuju ekipu Tekstilca iz Odžaka.

U trećem kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi fudbaleri Rusina su u Ruskom Krsturu pobedili ekipu Poleta iz Karavukova sa 7:2. Do ubedljive pobede fudbaleri Rusina su došli tek u drugom poluvremenu, jer je prvi deo igre ekipa Poleta rešila u svoju korist sa 1:0. No, u drugom delu tri gola Brankovića, dva Davidovića i po gol Filipa Vujovića i iskusnog Đukanovića doneli su zaslužen trijumf fudbalerima Rusina koji su trenutno sedmi na tabeli sa 4 osvojena boda, a u narednom kolu idu u goste Hercegovcu u Gajdobru.

Treće kolo prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred obeležio je opštinski derbi odigran u Sivcu, u kojem je domaćin Polet pobedio ekipu Mladosti iz Kruščića sa 4:0. Pobedu Poletu sa po dva postignuta gola doneli su iskusni Radomir Romić i Dragan Medojević. Razočarali su fudbaleri Lipara koji su pred svojim navijačima poraženi od Partizana iz Kupusine sa 2:1. Iskusna ekipa gostiju je svoje dve prilike iskoristila, vodila sa 2:0, da bi golom Novakova Liparčani samo ublažili poraz. Naš četvrti predstavnik u ovom stepenu takmičenja, fudbaleri Kule su na gostovanju u Srpskom Miletiću izgubili od Zadrugara sa 4:1. Počasni gol za Kulu postigao je mladi Dimitrije Šarac. Polet je trenutno treći na tabeli sa 7 osvojenih bodova, Kula je osma sa 4, dok je Lipar jedanaesti, a Mladost četrnaesta sa po 3 boda. U narednom kolu na programu je novi opštinski derbi: u Kuli će igrati Kula i Lipar, Polet će u Sivcu ugostiti Zadrugara iz Srpskog Miletića, dok će Mladost u Kruščiću ugostiti Jedinstvo iz Ribareva.

Đ.Bojanić