Одржан турнир у одбојци
26. avgusta 2019.
Резултати трећег кола
2. septembra 2019.

Богат славски програм

Липарчани су уз богат културно уметнички и спортски програм прославили 28. август 2019. године, сеоску славу Велику Госпојину. Славље је почело у недељу, 25. августа шаховским турниром. У уторак, 27. августа је одржано такмичење у кувању пасуља у котлићу „Пасуљијада 2019“.

Након проглашења победника за госте је уприличена бесплатна дегустација. У 18,00 часова је одржано славско бденије уочи празника. У 19,00 часова госте и домаћине је на игралишту забављао Мега бенд из Суботице. На сам дан славе, прослава је почела Светом литургијом поводом Храмовне славе са троструким опходом око светог Храма. Затим су венце и цвеће на споменик у центру села положили деца из Културно уметничког друштва „Липар“ и представници Месне заједнице.

За госте Месне заједнице и Српске православене црквене општине у Липару потом је уприличен ручак, да би у 18,00 часова било одржано вечерње богослужење и примопредаја кумства са сечењем славског колача. Прослава је завршена концертом Културно уметничког друштва „Липар“ и весељем под шатором уз већ поменути бенд.

Фото галерије