Bogat slavski program

Održan turnir u odbojci
26. avgusta 2019.
Rezultati trećeg kola
2. septembra 2019.

Bogat slavski program

Liparčani su uz bogat kulturno umetnički i sportski program proslavili 28. avgust 2019. godine, seosku slavu Veliku Gospojinu. Slavlje je počelo u nedelju, 25. avgusta šahovskim turnirom. U utorak, 27. avgusta je održano takmičenje u kuvanju pasulja u kotliću „Pasuljijada 2019“.

Nakon proglašenja pobednika za goste je upriličena besplatna degustacija. U 18,00 časova je održano slavsko bdenije uoči praznika. U 19,00 časova goste i domaćine je na igralištu zabavljao Mega bend iz Subotice. Na sam dan slave, proslava je počela Svetom liturgijom povodom Hramovne slave sa trostrukim ophodom oko svetog Hrama. Zatim su vence i cveće na spomenik u centru sela položili deca iz Kulturno umetničkog društva „Lipar“ i predstavnici Mesne zajednice.

Za goste Mesne zajednice i Srpske pravoslavene crkvene opštine u Liparu potom je upriličen ručak, da bi u 18,00 časova bilo održano večernje bogosluženje i primopredaja kumstva sa sečenjem slavskog kolača. Proslava je završena koncertom Kulturno umetničkog društva „Lipar“ i veseljem pod šatorom uz već pomenuti bend.

Foto galerije