Počinje fudbalsko prvenstvo

U toku turnir u fudbalu u Liparu
16. avgusta 2019.
Sportski rezultati proteklog vikenda
19. avgusta 2019.

Počinje fudbalsko prvenstvo

U danima vikenda počinje fudbalsko prvenstvo za kolektive iz kulske opštine.

U prvom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina, fudbaleri “Hajduka” u Kuli dočekuju ekipu “Omladinca” iz Novih Banovaca. Prema rečima trenera “Hajduka” Zorana Ćirića, u goste im dolazi kvalitetna ekipa koja najavljuje juriš na prvo mesto i plasman u Prvu ligu, ali i Hajduk ima veoma kvalitetan sastav, igra pred svojim navijačima i zbog svega toga veruje da će premijera biti uspešna. Susret “Hajduk 1912” – “Omladinac” iz Novih Banovaca će na stadionu “Milan Sredanović” biti odigran sutra, a počeće u 17 sati.

Fudbaleri “Crvenke” u prvom kolu prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa sever gostuju u Tavankutu gde se sastaju sa istoimenom ekipom. Crvenčani igrački slabiji ulaze u novu sezonu jer su klub napustili brojni igrači. Tako su Kočić i Dragović prešli na Panoniju, Vujović u “Rusin” iz Ruskog Krstura, Radmanović je otišao u Hrvatsku, Manojlović u Lovćenac, Bulatović u Prigrevicu, Faćol i Kerekeš u novosadsku “Mladost”, a istekle su pozajmice Mariću i Đačiću. U redove Crvenke su došli Latinović iz odžačkog “Tekstilca”, Fekete iz Kruščića, kao i Rakočević i Bošković iz sivačkog “Poleta”. Imajući sve to u vidu, cilj Crvenke je opstanak u Vojvođanskoj ligi. Što se predstojećeg susreta u Tavankutu tiče, trener Crvenke Milan Vujaković ističe da će od izabranika tražiti da daju svoj maksimum kako bi se neporaženi vratili sa ovog gostovanja. Susret “Tavankut” – “Crvenka” će u Tavankutu biti odigran u nedelju, a počeće u 17 sati.

U prvom kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi fudbaleri “Rusina” u Ruskom Krsturu u nedelju dočekuju ekipu “Borca” iz Obrovca. Krsturčani najavljuju pobedu. I susret u Ruskom Krsturu će u nedelju početi u 17 sati.

Ovog vikenda počinje i trka za bodovima u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred u kojoj će se nadmetati i četiri ekipe iz kulske opštine. Žreb je hteo da već u prvom kolu bude odigran opštinski derbi. U Kuli na Gederu snage će odmeriti “Kula” i “Mladost” iz Kruščića. “Lipar” će na svom terenu ugostiti ekipu Stanišića, dok će četvrti naš predstavnik “Polet” u Sivcu dočekati ekipu “Partizana” iz Kupusine. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 17 sati.

Đ.Bojanić