Go to Top

Фудбалска панорама: Црвенчани на корак од Подручне лиге

Фудбалери Црвенка су у првом сусрету баража за пласман у Сомборску подручну лигу у Парагама победили екипу Будућности са 1:0. Гол одлуке постигао је искусни Предраг Кишјухас. Црвенчани су тако стекли лепу предност пред реванш сусрет који ће у Црвенки бити одигран у суботу 10. јуна. Имајући у виду чињеницу да су изабраници Милана Вујаковића победили у гостима, да ће у реваншу имати предност домаћег терена за очекивати је да ће се фудбалери Црвенке пласирати у Сомборску подручну лигу.

А управо јуче одиграно је последње коло првенства у Сомборској подручној лиги. У општинском дербију одиграном у Кули Хајдук јуниор је победио екипу Русина из Руског Крстура са 4:1, полувреме 0:0. Стрелци за Хајдук јуниор били су Дрпљанин, Вујмиловић, Бранко Јањић и Данојевић из једанаестерца, док је почасни погодак за екипу Русина постигао Павловић, из једанаестерца.

Липар је на свом терену победио Славију из Пивница са 4:1, док је Полет у Сивцу са Борцем из Бачког Грачаца играо нерешено 1:1, чиме је значајно помогао фудбалерима Младости из Крушчића да сачувају статус подручног лигаша. Крушчићани су ту помоћ искористили јер су на свом терену дочекали екипу ЖАК-а из Сомбора која је сусрет почела са 8 играча и при резултату 4:0 за Младост, у 35. минуту повредио се играч ЖАК-а, а будући да гости нису имали замена сусрет је морао бити прекинут. Тако је Младост уписала три бода, а ремијем у Сивцу Борац је „закинут“ за два бода па су га Крушчићани претекли на табели и тако остали у Подручној лиги. Хајдук јуниор је сезону завршио на четвртом месту на табели са 45 освојених бодова, Русин је шести са 41, Липар једанаести са 38, Млалдост четрнаеста са 33, а сивачки Полет је, на жалост, последњи са 17 бодова и у наредној сезони ће се такмичити у Сомборској међуопштинској лиги први разред.  

Ђ.Бојанић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *