Go to Top

Спортски резултати

Већина наших фудбалских колектива успешним наступима је обележила Ускршње празнике.

У 21. колу првенства у Сомборској подручној лиги Хајдук јуниор је као гост у Сомбору победио екипу ЖАК-а са 6:1. По два гола за Куљане постигли су Данојевић, Фуртула и Дрпљанин. Прву пролећну победу забележили су фудбалери Липара који су пред својим навијачима победили Стари град из Бачке Паланке са 3:1. Голове за Липар су постигли Карин, Чвокић и Бановић. Младост је у Крушчићу победила Тереквеш из Свилојева са 2:0 головима Собека и Киртија. Русин је у Руском Крстуру са екипом Будућности из Младенова играо нерешено 1:1. Гол за Русин постигао је Бранковић. Пети наш представник Полет из Сивца је на гостовању у Сомбору од Шикаре изгубио са 5:0. Хајдук јуниор је тренутно четврти са 34 бода, Русин шести са 33, Младост десета са 26, Липар четрнаести са 21, а Полет последњи са 12 бодова. У наредном колу, које је на програму сутра, следи општински дерби: у Сивцу ће се састати Полет и Младост из Крушчића, Хајдук јуниор дочекује ОФК Шикару, Липар иде у госте Тереквешу у Свилојево, а Русин ће у Гајдобри одмемрити снаге са Херцеговцем.

Успешни су били и наши представници у Сомборској међуопштинској лиги први разред. Црвенка је пред својим навијачима победила Омладинца из Буковца са 2:0, а Кула је на Гедеру победила Хајдука из Стапара такође са 2:0. Црвенка је након 16 кола друга на табели са 33, а Кула четврта са 23 бода. У наредном колу Црвенка иде у госте последњепласираном Граничару у Риђицу, а Кула је гост Омладинца у Дероњама.

У 15. колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги други разред Кулски фудбалски клуб КФК је на гостовању у Купусини изгубио од водећег Партизана са 4:1. КФК је тренутно пети на табели са 21 бодом, а у наредном колу пред својим навијачима дочекује Јединство из Рибарева.

Ускршњи викенд није био успешан за наше кошаркашке колективе.

У 25. колу првенства у Првој српској лиги кошаркаши Хајдука су пред својим навијачима изгубили од Јединства из Новог Бечеја са 107:93, полувреме 50:46 за госте. Сусрет је одлучен у последњој деоници коју су кошаркаши Јединства решили у своју корист са 28:19, а један од разлога пораза кошаркаша Хајдука лежи и у чињеници да су наступили ослабљени без Бајића, Владетића и капитена Шкрбића. Наш други представник, кошаркаши Црвенке су на гостовању у Инђији изгубили од Железничара са 117:88. Већ након првог полувремена које су домаћини решили у своју корист са 62:39 било је јасно да бодови остају у Инђији. Кошаркаши Хајдука су шести на табели са скором од 13 победа и 12 пораза, док је Црвенка последња са само једном победом и 24 пораза. У наредном, последњем колу првенства кошаркаши Црвенке дочекују екипу Словена из Руме, док кошаркаши Хајдука иду у госте Тополи у Бачку Тополу.

Ђ.Бојанић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *