„Rusin“ nerešeno sa liderom, „Crvenka“ rutinski protiv Silbašana

Područna liga sombor
10. aprila 2023.
„Kula“ gostuje u Bačkom Brestovcu, Sivčani idu u Deronje
21. aprila 2023.

„Rusin“ nerešeno sa liderom, „Crvenka“ rutinski protiv Silbašana

U 22. kolu Srpske lige Vojvodina fudbaleri „Hajduka 1912“ poraženi su na svom terenu od „Tekstilca“ iz Odžaka rezultatom 0:4. Konstantna ofanziva  i dominacija na sredini terena doveli su do ovakvog rezultata, koji ne predstavlja iznenađenje. Govoreći o samom toku meča, trener „belih“, Željko Račić, istakao je da je ova utakmica došla u najneugodnijem mogućem momentu, a dešavanja na terenu su potvrdila tu činjenicu.

U narednom kolu ekipa „Hajduka“ je slobodna, te se očekuje svojevrstan reset kada je u pitanju priprema za naredne ligaške izazove. Valja napomenuti i to da je redove „Hajduka“ napustio Goran Potkozarac koji je, uz Šakića, predstavljao bitan faktor na sredini terena, te  je to još jedna glavobolja više za trenera Račića. Na tabeli, „Hajduk“ je, nakon odigranog 22. kola, šesti sa 31. bodom.

Kada je u pitanju Područna liga Sombor, ekipe iz kulske opštine bile su promenljivo uspešne. Na svom terenu, ekipa „Crvenke“ je slavila protiv „Naše Zvezde“ iz Silbaša rezultatom 4:0, a strelci su bili Jovanović, koji je dao dva gola, Babić i Faćol. Ekipa „Rusina“ je na svom terenu remizirala protiv staparskog „Hajduka“ rezultatom 2:2. Strelci za domaću ekipu bili su Kulić i Toma. Jedini poraz ubeležio je „Lipar“, koji je na gostovanju u Karavukovu izgubio od „Poleta“ rezultatom 4:3. Strelci za „Lipar“ bili su Ćovin, koji je postigao dva gola, i Jovanović. U narednom kolu „Crvenka“ ide u Obrovac ekipi „Borca“, „Rusin“ igra u Baču protiv „Tvrđave“, dok „Lipar“ na svom terenu dočekuje „Budućnost“ iz Paraga. Na tabeli „Rusin“ je drugi sa 49 bodova, „Crvenka“ je na poziciji niže sa 46 bodova, dok je „Lipar“ šesti sa 36 bodova.

U rangu niže, u Međuopštinskoj ligi Sombor-1.razred, sve tri ekipe iz opštine Kula su ubeležile pobede. Na „Gederu“, ekipa „Kule“ je savladala „Polet“ iz Rastine rezultatom 2:0. Golove za „Kulu“ postigli su Romić i Davidović. Sivački „Polet“ je ubedljivo savladao na svom terenu „OFK Odžake“ rezultatom 4:0, golovima Ilića, Pejanovića, Varge i Ignjatovića. Prijatno je iznenadila „Mladost“ iz Kruščića, koja je na domaćem terenu savladala „BSK“ iz Bačkog Brestovca rezultatom 1:0. Jedini gol za „Mladost“ postigao je Mateja Kilić. U narednom kolu „Kula“ igra derbi u Bačkom Brestovcu protiv ekipe „BSK“-a, „Polet“ igra u gostima protiv „Omladinca“ iz Deronja, dok „Mladost“ igra u gostima protiv „OFK Odžaka“. Nakon 19. kola, „Kula“ je lider na tabeli sa 46 bodova, „Polet“ je treći sa dva boda manje, dok je „Mladost“ trinaesta sa 13 bodova.

Delibašić