Почела пријава за пензионерске картице, подношење захтева траје свега пар минута

„Хајдук“ узео сва три бода, подручни лигаши без победе
13. марта 2023.
„Хајдук“ дочекује „Јединство“, крај паузе за рукометаше
17. марта 2023.
„Хајдук“ узео сва три бода, подручни лигаши без победе
13. марта 2023.
„Хајдук“ дочекује „Јединство“, крај паузе за рукометаше
17. марта 2023.

Почела пријава за пензионерске картице, подношење захтева траје свега пар минута

Од поноћи сви пензионери у Србији могу да се пријаве за пензионерске картице којима ће им бити омогућено добијање попуста у продавницама и бројне друге погодности. Право на ову врсту државне помоћи имаће свих 1,7 милиона пензионера, али и поједине угрожене групе.
Пријава за пензионерске картице је веома једноставна. Неопходно је отворити сајт у оквиру Републичког фонда за пензијско и инавалидско осигурање, на ком ће се отворити могућност подношења пријаве, као и провера статуса саме пријаве. Једна од опција коју можете означити је и да вам се картица изради на латиничном писму,
У следећем пољу треба уписати број телефона, а потом и мејл адресу.
Следећи корак је штиклирање поља да Фонд у сврху остваривања одређених погодности за корисника Пензионерске картице кроз додељивање бодова, од Пореске управе, прикупи и обради податке са фискалног рачуна за плаћену робу и услуге, који настану у вези са коришћењем Пензионерске картице.
Затим дајете сагласност да вам Фонд доставља обавештења о бројним погодностима.
Захтев за издавање Пензионерске картице пензионери могу поднети електронски на сајту Фонда ПИО или у филијали тог Фонда где ће запослени у Фонду помоћи пензионерима и за њих попунити електронски захтев.
Министар финансија Синиша Мали рекао је јутрос да ће бити омогућени попусти у малопродајама, маркетима, салонима, улазак у музеје, попусти у бањама…
„Од данас па надаље, сваки пензионер може да се пријави за картицу, али од данас креће и кампања која позива све друштвено одговорне компаније у Србији да се пријаве и да буду део тог пула компанија које ће омогућити попусте пензионерима“, обавестио је.
Како је раније било најављено, прве поделе картица могу се очекивати већ током лета.
Картице ће им омогућити да обаве и здравствене прегледе, који ће бити организовани и у парковима у великим градовима и домовима здравља. На попусте ће моћи да рачунају испрва у појединим радњама, али се ради на томе да се списак великих ланаца прошири.