Počela prijava za penzionerske kartice, podnošenje zahteva traje svega par minuta

„Hajduk“ uzeo sva tri boda, područni ligaši bez pobede
13. marta 2023.
„Hajduk“ dočekuje „Jedinstvo“, kraj pauze za rukometaše
17. marta 2023.

Počela prijava za penzionerske kartice, podnošenje zahteva traje svega par minuta

Od ponoći svi penzioneri u Srbiji mogu da se prijave za penzionerske kartice kojima će im biti omogućeno dobijanje popusta u prodavnicama i brojne druge pogodnosti. Pravo na ovu vrstu državne pomoći imaće svih 1,7 miliona penzionera, ali i pojedine ugrožene grupe.
Prijava za penzionerske kartice je veoma jednostavna. Neophodno je otvoriti sajt u okviru Republičkog fonda za penzijsko i inavalidsko osiguranje, na kom će se otvoriti mogućnost podnošenja prijave, kao i provera statusa same prijave. Jedna od opcija koju možete označiti je i da vam se kartica izradi na latiničnom pismu,
U sledećem polju treba upisati broj telefona, a potom i mejl adresu.
Sledeći korak je štikliranje polja da Fond u svrhu ostvarivanja određenih pogodnosti za korisnika Penzionerske kartice kroz dodeljivanje bodova, od Poreske uprave, prikupi i obradi podatke sa fiskalnog računa za plaćenu robu i usluge, koji nastanu u vezi sa korišćenjem Penzionerske kartice.
Zatim dajete saglasnost da vam Fond dostavlja obaveštenja o brojnim pogodnostima.
Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.
Ministar finansija Siniša Mali rekao je jutros da će biti omogućeni popusti u maloprodajama, marketima, salonima, ulazak u muzeje, popusti u banjama…
„Od danas pa nadalje, svaki penzioner može da se prijavi za karticu, ali od danas kreće i kampanja koja poziva sve društveno odgovorne kompanije u Srbiji da se prijave i da budu deo tog pula kompanija koje će omogućiti popuste penzionerima“, obavestio je.
Kako je ranije bilo najavljeno, prve podele kartica mogu se očekivati već tokom leta.
Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja. Na popuste će moći da računaju isprva u pojedinim radnjama, ali se radi na tome da se spisak velikih lanaca proširi.