Serijom prijateljskih utakmica naši fudbalski kolektivi privode kraju pripreme za narednu prvenstvenu sezonu

Sportske aktuelnosti: goleada u Liparu, odbojka na pesku na „Vašarištu“
5. avgusta 2022.
Završnica turnira u malom fudbalu “Memorijal Goran Marčetić Mačak“
10. avgusta 2022.

Serijom prijateljskih utakmica naši fudbalski kolektivi privode kraju pripreme za narednu prvenstvenu sezonu

Srpskoligaš Hajduk 1912 je generalnu probu pred start nove sezone imao u subotu u Vrbasu, gde ga je ugostio i pobedio vojvođanski ligaš Vrbas sa 2:1. Gol za Hajduk postigao je Kočiš. U prvom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina koje počinje narednog vikenda fudbaleri Hajduka u nedelju idu u goste Stanišiću.

Fudbaleri Crvenke, članovi Somborske područne lige generalnu probu su odigrali u Bajši protiv vojvođanskog ligaša Bajše. Domaćin je slavio pobedu od 2:0, poluvreme 0:0. Lipar je na svom terenu izgubio od vojvođanskog ligaša Bačke iz Subotice sa 1:0, ali se mora istaći da Liparčani nisu bili kompletni, jer je nekoliko igrača na odmoru na moru. Naš treći područni ligaš Rusin iz Ruskog Krstura je proteklog vikenda učestvovao na turniru koji je održan u Đurđevu, u okviru Sportskih igara „Jaša Bakov“ i u konkurenciji četiri ekipe Rusin je osvojio drugo mesto. U polufinalu fudbaleri Rusina su odmerili snage sa domaćinom Bačkom iz Đurđeva i susret je u regularnom delu završen nerešeno 2:2. Golove za Rusin postigli su Filip Vujović i Janko Kulić, da bi boljim izvođenjem penala Rusin slavio pobedu od 4:2 i izborio plasman u finale. Protivnik Krsturčanima u finalu bila je Iskra iz Kucure koja je pobedila sa 2:0, tako da su se fudbaleri Rusina morali zadovoljiti drugim mestom. I prvenstvo u Somborskoj područnoj ligi počinje narednog vikenda, a u prvom kolu Crvenka ide u goste Kordunu u Kljajićevo, a Lipar gostuje Tvrđavi u Baču. Ovi susreti će biti odigrani u subotu, dok će Rusin u nedelju u Ruskom Krsturu dočekati Budućnost iz Gložana.

Fudbaleri Kule, članovi Somborske međuopštinske lige prvi razred su generalnu probu pred start nove sezone imali u Kruščiću gde su pobedili domaćina Mladost sa 5:0. Dvostruki strelac za Kulu bio je Civrić, a po jedan gol su postigli Tapai, Drpljanin i Husak. Naš treći član Somborske međuopštinske lige prvi razred Polet iz Sivca je u Bačkom Brestovcu sa BSK-om igrao nerešeno 2:2, a oba gola za Polet postigao je Vukašinović. U prvom kolu prvenstva koje je na programu u nedelju fudbaleri Kule će ugostiti OFK Odžake, sivački Polet je gost Dinama u Bačkom Bregu, a Mladost iz Kruščića će se u Somboru sastati sa Radničkim.

Đ.Bojanić