Predstojeći sportski vikend će obeležiti fudbal i rukomet

Fudbaleri Hajduka osvojili bod u gostima
23. avgusta 2021.
U Liparu otkriven spomenik solunskim dobrovoljcima
28. avgusta 2021.

Predstojeći sportski vikend će obeležiti fudbal i rukomet

U trećem kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina fudbaleri Hajduka na svom terenu u Kuli dočekuju Dinamo iz Pančeva. Kuljani su uspešno počeli sezonu pobedom na svom i remijem na gostujućem terenu, igraju dobro i sasvim je razumljivo što najavljuju novi uspeh. Iako njihov protivnik Dinamo u prva dva kola nije osvojio ni boda to ne sme da zavara fudbalere Hajduka, pa da u susret uđu po sistemu lako ćemo, već moraju dati svoj maksimum ukoliko žele da nastave uspešnu seriju. Susret fudbalera Hajduka i Dinama iz Pančeva će na stadionu „Milan Sredanović“ u Kuli biti odigran sutra, a počeće u 16 časova i 30 minuta.

Od tri naša predstavnika u Somborskoj područnoj ligi, u trećem kolu prvenstva samo je Rusin domaćin. Krsturčani će u nedelju na svom terenu ugostiti ekipu Radničkog iz Ratkova, koja je u prva dva kola ostvarila obe pobede, što samo govori da Rusinu neće biti lako da dođe do bodova. Fudbaleri Crvenke sutra gostuju u Karavukovu gde se sastaju sa Poletom, dok naš treći predstavnik Lipar u nedelju ide u goste ekipi Budućnosti u Parage. I ovi susreti će početi u 16 sati i 30 minuta.

U drugom kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred Polet u Sivcu dočekuje ekipu Aleksa Šantić, Mladost će u Kruščiću ugostiti ekipu Dunava iz Bačkog Monoštora, dok Kula ide u goste Zadrugaru u Srpski Miletić. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 16 časova i 30 minuta.

Kada su rukometna dešavanja u pitanju u centru pažnje u danima vikenda biće 16. po redu memorijalni rukometni turnir „Vlade i Novak“ kojeg Rukometni klub „Sivac 69“ organizuje u pomen na svoju dvojicu tragično stradalih članova Vlada Džuvera i Novaka Stijepovića. Uz domaćina Sivac 69, na memorijalnom turniru će nastupiti super b ligaši Crvenka i Vrbas, kao i prvoligaš Hercegovac iz Gajdobre. Sutra, prvog turnirskog dana od 16 časova sastaće se Crvenka i Hercegovac, a nakon njih, od 18 sati i 30 minuta Sivac 69 i Vrbas. Poraženi u ovim susretima će u nedelju od 16 časova odigrati duel za treće mesto, a pobednici će takođe u nedelju, od 18 časova i 30 minuta u finalnom susretu dati odgovor na pitanje ko će biti najbolji učesnik memorijalnog rukometnog turnira „Vlade i Novak“.

Na crvenačkom noćnom turniru u malom fudbalu, koji se igra za nagradni fond od 160 hiljada dinara sinoć je odigrano pet susreta, a postignuti su sledeći rezultati: u susretu pionirskih ekipa Rudna glava je savladala FK Crvenku sa 8:1. U seniorskoj konkurenciji Malina je pobedila Pink Panter sa 4:2, ekipa MM Gvožđara je bila bolja od ekipe Kula 2 pobedivši je takođe sa 4:2, Klub malog fudbala Hajduk je pobedio ekipu Roštilj Račetović sa 2:0, dok je Seltik pab sa 5:3 pobedio ekipu Auto delovi Ferari. Večeras su na programu četiri susreta. U prvom od 19 časova i 30 minuta sastaće se pioniri Crvenke i Poleta iz Sivca, u drugom od 20 časova i 15 minuta, u konkurenciji seniora sastaće se ekipe Roštilj Račetović i Auto delovi Ferari, potom od 21 sat ekipe Portret i Pink Panter, a od 21 sat i 50 minuta igraće Roštilj Račetović i Vatros. Organizator crvenačkog noćnog turnira u malom fudbalu je Fudbalski klub „Crvenka“.

Đ.Bojanić