Najava sportskih događanja u danima vikenda

Odbojkaši Hajduka očekivano pobedili Botafogo iz Novog Sada
25. februara 2021.
Najavljen Info – dan o IPARD programu
1. marta 2021.

Najava sportskih događanja u danima vikenda

Kako se bliži proleće sportskih događanja je sve više, a tokom predstojećeg vikenda u središtu pažnje ljubitelja sporta biće rukomet, košarka, odbojka, kuglanje i fudbal.

Nakon tronedeljne pauze rukometaši Crvenke kreću u plej aut, takmičenje kroz koje će pokušati da sačuvaju status u rukometnoj eliti. U sedmom kolu, jer je prethodnih šest Crvenka odigrala u grupi, „veverice“ idu u goste Novom Pazaru. Trener Crvenke Vladimir Zejak ističe da je pred njegovim izabranicima izuzetno teško gostovanje, jer je i put u Novi Pazar dug, a ekipa domaćina je iskusna, za jedan bod joj je izmakao plasman u plej of. No, rukometaši Crvenke su odlično radili u pauzi, zdravstveni bilten je povoljan, nema bolesnih ni povređenih, a s obzirom da je završena i registracija Nikole Perovića dobijen je kvalitet više kako u napadu tako i u odbrani, pa Zejak ističe da ukoliko svi daju svoj maksimum mogu se očekivati povoljne vesti iz Novog Pazara. Susret rukometaša Novog Pazara i Crvenke će u Novom Pazaru biti odigran u nedelju, a počeće u 20 sati.

Rukometaši Sivca su nakon dve pobede ostvarene u gostima u 11. kolu prvenstva u Super B ligi trebali da ugoste ekipu Uba. No, zbog pojave korone u redovima Uba susret je odložen.

U 9. kolu prvenstva u Prvoj ligi za rukometašice ekipa Laki u Crvenki dočekuje Jadran iz Feketića. Susret će u hali „Slobodan Čile Mišković“ u Crvenki biti odigran u nedelju, a počeće u 18 časova.

Košarkaši Hajduka počinju takmičenje u plej ofu u Prvoj srpskoj ligi. U prvom kolu Kuljani će ugostiti ekipu Železničara iz Inđije. Hajduk je u plej of preneo tri pobede, koliko i ekipa Železničara, a trener košarkaša Hajduka Danilo Borović uz napomenu da dobro poznaju goste ističe da će presuditi veća želja, uveren da će je na terenu pokazati njegovi izabranici. Susret košarkaša Hajduka i Železničara iz Inđije će u hali Osnovne škole „Petefi brigada“ u Kuli biti odigran sutra, a počeće u 19 časova.

Odbojkaši Hajduka u 11. kolu prvenstva u Prvoj vojvođanskoj ligi gostuju u Magliću gde će odmeriti snage sa ekipom Maglić 1953. Ako se ima u vidu činjenica da je Hajduk vodeća, a domaćin pretposlednja ekipa u ligi valja očekivati novi trijumf odbojkaša iz Kule. Odbojkaški susret Maglić 1953 – Hajduk će u Magliću biti odigran sutra, a počeće u 16 sati.

Ovog vikenda u borbu za bodove će i kuglaši Hajduka. U odloženom susretu iz jesenjeg dela prvenstva u Prvoj ligi Srbije – grupa Vojvodina kuglaši Hajduka u nedelju gostuju u Debeljači, gde će od 10 sati odmeriti snage sa ekipom Spartaka.

Futsaleri Hajduka u 12. kolu prvenstva u Futsal ligi Vojvodine idu u goste ekipi Fortuna u Futog. Domaćin je na poslednjem mestu na tabeli, bez osvojenog boda, pa je to lepa prilika futsalerima Hajduka da pobedom učvrste poziciju u sredini tabele. Susret futsalera Fortune i Hajduka će u Futogu biti odigran u nedelju, a počeće u 18 časova.

Naši fudbalski kolektivi privode kraju pripreme za prolećni deo prvenstva, pa će oni kvalitetniji tokom vikenda odigrati takozvane generalne probe.

Srpskoligaš Hajduk će generalnu probu odigrati sutra. Kuljani će u Bečeju, počev od 13 časova odigrati kontrolni susret protiv domaćina Bečeja. Vojvođanski ligaš Crvenka će generalnu probu odraditi protiv područnog ligaša Rusina iz Ruskog Krstura. Prijateljski susret fudbalera Crvenke i Rusina će u Crvenki biti odigran sutra, a počeće u 15 časova. Srpskoligašu Hajduku, vojvođanskom ligašu Crvenki i područnom ligašu Rusina prolećni deo prvenstva počinje prvog martovskog vikenda.

Naši predstavnici u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred, a to su Kula, Polet iz Sivca, Lipar i Mladost iz Kruščića imaju još dve sedmice za pripreme. Svi oni će u nedelju proveravati spremnost. Polet će u nedelju u Sivcu, od 15 sati i 30 minuta ugostiti ekipu Korduna iz Kljajićeva, Mladost će od 15 časova u Kruščiću dočekati Kulu, a Lipar će takođe od 15 časova u Starom Žedniku odmeriti snage sa istoimenom ekipom.

Đ.Bojanić