Nastupajući vikend u znaku fudbala

Sportski rezultati proteklog vikenda
7. septembra 2020.
Sutra isključenja struje u Liparu
14. septembra 2020.

Nastupajući vikend u znaku fudbala

I nastupajući vikend će proteći u znaku fudbala. U šestom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina fudbaleri Hajduka dočekuju ekipu Dunava iz Starih Banovaca. Ako se pogleda tabela, na kojoj je Hajduk četvrti sa 10, a Dunav osamnaesti sa tri osvojena boda uloga favorita svakako pripada Kuljanima. Ovo i zbog toga što će ekipu Dunava ugostiti na svom terenu, na kojem su prethodna tri prvenstvena susreta rešili u svoju korist. No, trener Hajduka Slobodan Bačić opominje svoje izabranike ističući da jesu gosti malo slabije startovali, ali je reč o ekipi koju čini plejada mladih i talentovanih igrača, te da susret protiv Dunava neće biti ništa lakši od prethodnih, pa će fudbaleri Hajduka morati da ulože maksimum truda ukoliko žele pobedu. Susret fudbalera Hajduka i Dunava iz Starih Banovaca će na stadionu „Milan Sredanović“ biti odigran sutra, a počeće u 16 sati.

Fudbaleri Crvenke u šestom kolu prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa sever dočekuju ekipu Tekstilca iz Odžaka. Crvenka i Tekstilac su jedanaesti i dvanaesti na tabeli sa po 5 osvojenih bodova, s tim što Odžačani imaju utakmicu manje. Crvenčani veruju u prednost domaćeg terena i najavljuju pobedu u okršaju sa starim znancem. Duel Crvenke i Tekstilca iz Odžaka će na stadionu „Milorad Džomba“ biti odigran sutra, a počeće u 16 časova.

Lider Somborske područne lige, fudbaleri Rusina u šestom kolu prvenstva dočekuju ekipu Budućnosti iz Gložana. Krsturčani su u prethodnih pet kola ubeležili četiri pobede i jedan remi, dakle neporaženi su, igraju na svom terenu, pa je sasvim razumljivo što poručuju da će i nakon susreta sa ekipom iz Gložana ostati na liderskoj poziciji. Susret fudbalera Rusina i Budućnosti iz Gložana će u Ruskom Krsturu biti odigran u nedelju, a počeće u 16 sati.

U četvrtom kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred od četiri predstavnika iz naše opštine tri su domaćini, a samo je Mladost iz Kruščića gost. Kruščićani sutra gostuju u Kupusini gde se sastaju sa Partizanom. Domaćin je poslednji na tabeli, bez osvojenog boda, a Kruščićani osokoljeni pobedom zabeleženom u prethodnom kolu najavljuju novi uspeh. Ostale tri naše ekipe će na teren u nedelju. Kula na Gederu dočekuje ekipu Jedinstva iz Ribareva, Lipar je domaćin Terekvešu iz Svilojeva koji još nije osvojio ni jedan bod, dok je Polet u Sivcu domaćin Hajduku iz Stapara. Za očekivati je pobede naših predstavnika, a svi najavljeni susreti počinju u 16 časova.

Đ.Bojanić