Za vikend u središtu pažnje fudbal

U četvrtak isključenja struje u Liparu
2. septembra 2020.
Sportski rezultati proteklog vikenda
7. septembra 2020.

Za vikend u središtu pažnje fudbal

I ovog vikenda u središtu pažnje ljubitelja sporta u kulskoj opštini će biti fudbal.

U petom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina fudbaleri Hajduka dočekuju ekipu „1. Maj Ruma“ iz Rume. Susret sa Rumljanima fudbalerima Hajduka dolazi nakon poraza od Bačke u Subotici. Prema rečima trenera Hajduka Slobodana Bačića ekipa iz Rume po kvalitetu spada među 3-4 najbolje u ligi, te je jasno da predstoji teška utakmica. No, strateg Hajduka se nada da će njegovi izabranici izvući pouke iz poraza u Subotici, ispraviti te greške i ubeležiti i treću pobedu na svom terenu. Susret fudbalera Hajduka i ekipe „1. Maj Ruma“ iz Rume će na stadionu „Milan Sredanović“ u Kuli biti odigran sutra, a počeće u 16 sati i 30 minuta.

Fudbaleri Crvenke u petom kolu prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa sever gostuju u Apatinu gde se sastaju sa ekipom Mladost APA. Ako je suditi prema položaju ekipa na tabeli, Mladost je druga sa 10, a Crvenka jedanaesta sa 5 bodova, ali i imati u vidu činjenicu da će Mladost imati prednost domaćeg terena jasno je da su Apatinci u predstojećem duelu favoriti. Susret fudbalera Mladosti i Crvenke će u Apatinu biti odigran sutra na terenu Sportskog centra „Rade Svilar“, a počeće u 16 sati i 30 minuta.

U četvrtom kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi fudbaleri Rusina iz Ruskog Krstura idu u goste ekipi Omladinca u Bukovac. Krsturčani su u prethodna tri susreta ostvarili tri pobede, najefikasnija su ekipa u ligi, dok je domaćin u donjem delu tabele, pa bi prema tim parametrima Rusin trebao da je favorit. No, trener Rusina Ranko Delić poziva na oprez, i ističe da samo maksimalno angažovanom i odgovornom igrom njegovi izabranici mogu opravdati ulogu favorita. Susret fudbalera Omladinca i Rusina će u Bukovcu biti odigran u nedelju, a počeće u 16 sati i 30 minuta.

Od četiri ekipe iz kulske opštine koje se takmiče u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred u trećem kolu prvenstva samo su fudbaleri Lipara domaćini. Liparčani dočekuju ekipu Partizana iz Kupusine rešeni da se iskupe za ubedljiv poraz u Prigrevici. Kula, koja je u prva dva kola ostvarila dve pobede ide u goste Dinamu u Bački Breg, koji takođe ima dve pobede, pa je taj duel derbi kola. Sivački Polet ide u goste Omladincu iz Deronja, ali zbog epidemiološke situacije u odžačkoj opštini susret neće biti odigran u Deronjama, već na stadionu Tvrđave u Baču, dok naš četvrti predstavnik Mladost iz Kruščića ide u goste Jedinstvu u Ribarevo. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 16 sati i 30 minuta.

Đ.Bojanić