Provera spremnosti fudbalskih timova pred nastavak sezone

Sve više sportskih događaja
14. februara 2020.
Počinje prolećni deo superligaškog rukometnog prvenstva
28. februara 2020.

Provera spremnosti fudbalskih timova pred nastavak sezone

Protekli vikend fudbalski kolektivi su iskoristili da kroz prijateljske utakmice provere šta su do sada uradili u pripremnom periodu.

Srpskoligaš Hajduk je na Gederu pobedio ekipu Tekstilca iz Odžaka sa 2:1. Golove za Hajduk postigli su Marković iz penala i Jovanović. Narednu proveru spremnosti fudbaleri Hajduka će imati već sutra, kada će u Kuli ugostiti ekipu Bajše.

Naš klub u Vojvođanskoj ligi, fudbaleri Crvenke su u prijateljskom susretu savladali ekipu Korduna iz Kljajićeva sa 5:2, iako su gosti prvo poluvreme rešili u svoju korist sa 1:0. Dvostruki strelac za Crvenku bio je Božičić, a po gol su postigli Babić, Kovač i Latinović. Fudbaleri Crvenke će naredni prijateljski susret odigrati sutra, kada će u Crvenki dočekati Slaviju iz Pivnica. Susret će početi u 15 časova.

U prijateljskom odmeravanju snaga naših članova Somborske međuopštinske lige prvi razred odigranom u Kruščiću Mladost i Polet iz Sivca su igrali nerešeno 3:3. Dva gola za Mladost postigao je Rabrenović, a jedan Šuković, dok su strelci za Polet bili Marković, Kaluđerski i Nićetin.

Fudbaleri Mladosti traže protivnika protiv kojeg bi igrali narednog vikenda, dok će Polet sutra gostovati u Kljajićevu i odigrati kontrolni susret sa Kordunom. Naš treći član Somborske međuopštinske lige prvi razred, ekipa Lipara je tokom vikenda odigrala dva susreta. U prvom odigranom u subotu poraženi su od Njegoševa sa 2:0, dok su u drugom, odigranom u nedelju, sa Rusinom iz Ruskog Krstura igrali nerešeno 2:2. Golove za Lipar postigli su Živko i Mijić, dok su za ekipu Rusina golove postigli Branković i Sajanković.

Narednu proveru spremnosti Liparčani će imati u nedelju, kada će dočekati ekipu Panonije. Fudbaleri Kule, takođe članovi Somborske međuopštinske lige prvi razred su u nedelju gostovali na Panoniji gde su sa domaćinom Panonijom igrali nerešeno 2:2. Golove za Kulu su postigli Vojnović, autogol i Dvoržak. Fudbaleri Kule će naredni prijateljski susret odigrati u nedelju, kada će na Gederu ugostiti ekipu Stanišića.

Đ.Bojanić