Paljenje Badnjaka u svim mestima

Ispunjeni zahtevi građana
6. decembra 2019.
Preventivni pregledi u Liparu
31. januara 2020.

Paljenje Badnjaka u svim mestima

Badnji dan, uz tradicionalno paljenje Badnjaka se svečano proslavlja u svim mestima u našoj opštini.

U Kuli će osveštanje i nalaganje Badnjaka, već prema tradiciji biti obavljeno na dva mesta. Najpre ispred Hrama Svetog Marka, gde će osveštanje i nalaganje Badnjaka početi u 14 sati i 30 minuta. Osveštanje i paljenje Badnjaka u Kuli će, u organizaciji mesnih zajednica, od  19 sati biti održano i na Jarošu, gde će biti uručivani i pokloni za decu, a za sve posetioce, uz živu muziku je obezbeđeno kuvano vino i čaj.

U Crvenki u porti Hrama Svetog Save, od 15 sati i 30 minuta  Badnjak će osveštati i naložiti starešina svetosavskog hrama, prezviter Miloš Petrović.

Litija sa Badnjakom po Sivcu danas kreće u 14 sati, u nastavku će u dvorištu škole, uz portu hrama Svetog oca Nikolaja biti obavljeno paljenje Badnjaka, a potom i podela Badnjaka i slatkiša u samom hramu Svetog oca Nikolaja.

U Liparu će Badnjak biti nalagan ispred Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u centru sela sa početkom u 18 sati. Tom prilikom će svim mališanima iz vrtića kao i polaznicima veronauke do 4 razreda biti deljeni paketići. U ponoć će u Hramu Uspenja presvete Bogorodice u Liparu biti služeno božićno jutrenje.

U mesnoj zajednici Kruščić će večeras od 17 sati i 30 minuta biti održana tradicionalna proslava Badnje večeri u centru sela. Uz paljenje badnjaka Organizacioni odbor se potrudio da deca iz Kruščića tom prilikom dobiju i paketić. Sva deca od novorođenih, zaključno sa učenicima petog razreda osnovne škole će biti uključena u podelu paketića. Takođe i sva deca u tom uzrastu, koja su gosti Kruščićana, a koji budu prisustvovali proslavi Badnje večeri dobiće paketić. Prema proceni Organizacionog odbora biće podeljeno više od 300 paketića.

U Mesnoj zajednici Nova Crvenka proslava Badnje večeri uz paljenje Badnjaka će biti obavljena na crkvenom placu pored Kluba penzionera, a počeće u 16 sati i 30 minuta.

Paljenje Badnjaka će biti upriličeno i u Ruskom Krsturu. Badnjak će biti nalagan od 17 sati u centru sela ispred restorana „Kod malog Čava“.