Poraz Lipara u Kuli
9. septembra 2019.
Moleban za početak školske godine
21. septembra 2019.

Pobeda nad ekipom Poleta iz Sivca

Fudbaleri Hajduka su u petom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina ubeležili treći uzastopni poraz. Izabranici trenera Zorana Ćirića su na gostovanju u Sakulama izgubili od Borca sa 2:1, iako su poveli golom mladog Ilije Jovanovića. Nakon ovog poraza fudbaleri Hajduka su jedanaesti na tabeli sa 6 osvojenih bodova, a u narednom kolu pred svojim navijačima dočekuju ekipu Radničkog iz Zrenjanina.

Neuspešni su bili i fudbaleri Crvenke koji su u petom kolu prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa sever na gostovanju u Bačkoj Palanci izgubili od domaćina Starog Grada sa 6:0. Ubedljiv poraz najslikovitije govori o odnosu snaga na terenu i lošem izdanju crvenačkih fudbalera. Crvenka je trenutno trinaesta na tabeli sa 4 osvojena boda, a gost je i u šestom kolu prvenstva kada će u Pačiru odmeriti snage sa ekipom Bačke.

Debi Dragutina Božovića na klupi Rusina obeležila je ubedljiva pobeda njegovih izabranika. Naime, u 5. kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi fudbaleri Rusina su u Ruskom Krsturu pobedili Vojvodinu iz Tovariševa sa 4:0. Protivnika je evrogolom postignutim iz slobodnog udarca „otvorio“ Branković, a potom su Dejan Budinski sa dva gola i Dejan Davidović golom iz penala doprineli ubedljivoj pobedi Rusina. Fudbaleri Rusina su trenutno deveti na tabeli sa 7 bodova, a u šestom kolu prvenstva idu u goste ekipi BSK-a u Bački Brestovac.

Peto kolo prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred obeležio je opštinski derbi odigran u Liparu, u kojem su domaćini – fudbaleri Lipara pobedili ekipu Poleta iz Sivca sa 3:0. Golove za Lipar postigli su Lazić, Žarić i Zrakić. Kula je na gostovanju u Bačkom Gračacu od domaćina Borca poražena sa 5:1, baš kao i naš četvrti predstavnik Mladost iz Kruščića koja je u Srpskom Miletiću od Zadrugara izgubila sa 5:1. Polet je trenutno sedmi, a Kula osma sa po 7 bodova, dok je Lipar deveti a Mladost deseta na tabeli sa po šest bodova. U narednom kolu Mladost u Kruščiću dočekuje vodećeg Omladinca iz Deronja, Kula je domaćin Aleksi Šantiću, Polet će u Sivcu ugostiti Borca iz Bačkog Gračaca, a Lipar ide u goste Zadrugaru u Srpski Miletić.

Đ.Bojanić