Održana humanitarna akcija besplatne analize glukoze i lipidnog statusa u krvi u Liparu

FK Lipar počeo prireme
23. jula 2019.
Počeo turnir u fudbalu u Liparu
15. avgusta 2019.

Održana humanitarna akcija besplatne analize glukoze i lipidnog statusa u krvi u Liparu

Danas  je u prostorijama Doma kulture u Liparu, održana humanitarna akcija besplatne analize glukoze i lipidnog statusa u krvi. Humanitarni projekat je namenjen poljoprivrednicima sa najnižim primanjima, shodno nacionalnoj strategiji za očuvanje i jačanje sela i seoskog stanovništva, a sprovodi ga Laboratorija Medlab u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Akcija je sprovedena još u Krsturu, Kruščiću i Sivcu, a planirana je i u Kuli u narednom periodu. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da mu je drago da je jedna ugledna i velika kompanija prepoznala opštinu Kula i odlučila se da baš tu sprovede veoma korisnu akciju na dobrobit naših sugrađana.

Dr Milan Ubavić, osnivač Medlaba, istakao je da se akcija sprovodi u čast 25 godina postojanja Laboratorije Medlab, gde su izabrali opštinu Vrbas i opštinu Kula za mesta u kojima će obezbediti terenskog laboranta, koji će ići po selima i obezbediti i približiti im zdravstvenu uslugu laboratorijskog vađenja i analize krvi na teritoriji ove dve opštine. Analiza se radi za dve najčešće bolesti koje zahvataju naše stanovništvo, a to su dijabetes i poremećaj metabolizma lipida i holesterola, zaključio je doktor Ubavić.

Izvor: Opština Kula